honary

سيمين بهبهاني، بانوي غزل ايران زمين و سومين جايزه افتخار ميراث فرهنگ ايران

 

بنياد فرهنگ، نوروز باستاني، سال نو ايراني را در روز‌هاي 12 و 13 مارچ در آستانه نوروز در اورنج كانتي و لوس آنجلس با حضور مشتاقان فرهنگ ايران جشن گرفت .
Costa Mesa – Orange County
براي نخستين بار بنياد فرهنگ، نوروز، جشن سال نو ايراني را درروز شنبه، دوازدهم مارچ 2011، در مركز هنرهاي نمايشي ارنج كانتي
(Samueli Theater)، براي همگان برگزار كرد وبا نواختن ساز و دهل كه در فضاي پيرامون طنين انداز بود دختران ايراني، درخشش رنگ‌هاي زيباي لباس‌هاي محلي خود را با رقص محلي همراه ساختند.كودكان به نقاشي پرداختند و غير ايرانيان من جمله شهردار شهر Irvine آقاي
Sukhee Kang سير شگفتي در سفره هفت سين داشتند و پيش از هنگام نمايش فيلم برگزيده
“The Persian Rite of Spring”
آيين بهاران ايراني” كه از سوي نويسنده، هنرمند تئاتر، و مترجم، برنده جايزه، خانم نيلوفر طالبي با حضور خود او عرضه مي‌شد، نمايش
The Persian Rite of Spring
“آيين بهاران ايراني”، به عنوان برنامه ويژه بنياد فرهنگ نخستين بار در 14 مارچ 2010 در موزه هنر لس آنجلس (LACMA)، برصحنه به بينندگان ارمغان شده بود كه نگاهي پژوهشي با بهره گيري از اسطوره‌ها ، شعر، موسيقي و فرهنگ عامه از نوروز داشت.
خانم ” بيتا ميلا‌نيان، مدير اجرايي بنياد فرهنگ” و خانم ” انوشه اسكوييان، عضو هيات امناي بنياد فرهنگ” از برنامه‌هاي آينده سخن گفتند و دكتر تورج دريايي نيز ازپيشينه پيدايش آيين نوروزي در ايران ياد كرد.

                                                                  honary1.2
LACMA – Los Angeles
روز 13 مارچ، 2011، برگ زرين ديگري به  كارنامه بنياد فرهنگ، با همكاري با موزه هنر لس آنجلس (LACMA)، با برگزاري سومين برنامه بزرگداشت آيين جشن نوروزي در برابر جامعه ايراني و غير ايراني افزود.
در حالي كه صف مشتاقان برنامه به ديواره موزه هنر لوس انجلس شانه مي‌ساييد تا مبادا امكان دستيابي به بليت برنامه‌هاي درون تالا‌ر را از دست بدهند، بسياري ديگر دست در دست كودكانشان يا به تماشاي سفره هفت سين مي‌ايستادند و يا فرزندان را به سوي بخش كودكان مي‌كشاندند، آنجا كه دكتر لطيفه حقيقي و دانشجويانش UCLA‌ براي كودكان بر گرفته از اسطوره‌هاي ايراني در شاهنامه فردوسي، داستانسرايي مي‌كردند.
همانند سنت ديرين نوروز باستان، همراه با نواي ساز و و دهل نوازندگان، و رقصندگاني كه لباس‌هاي محلي ايران را برتن دارند، برنامه با پيشواز نوروز آغاز مي‌شود وهفت سين چيده شده به عنوان نمادين محور نوروزِي، كه در فضاي باز محوطه مركزي موزه به نمايش در آمده، عطر و رنگ نوروز و بهاران را پيشكش مي‌كند.
شيدان تسليمي، يكي از اعضاي هيات امناي بنياد فرهنگ و رييس كميته برگزاري جشن نوروز مي‌گويد: “شايسته شادماني است كه يك بار ديگر با همكاري موزه هنر لوس انجلس، به مناسبت فرارسيدن نوروز، جشن از راه رسيدن بهار و تولد دوباره طبيعت را با بزرگداشت ارزش‌ها و آيين‌هاي فرهنگي ايران، با شركت همگان، به پيشواز بهار و نوروز، اين سنت باستاني مي‌رويم .”
با آغاز برنامه رسمي در تالا‌ر Bing موزه، پس از برنامه معرفي كوشش‌ها و برنامه‌هاي آينده نگرانه بنياد فرهنگ، از سوي بيتا ميلا‌نيان، مدير اجرايي بنياد، نخست بخش بزرگداشت و اهداي مدال ميراث فرهنگ و تمدن ايران، به برگزيده سال 2011 بنياد فرهنگ، آغاز شد، مدال افتخار و عنواني كه هرسال به يكي از ناموران تاريخ، هنر و ادب ايران، اهدا مي‌شود و در حالي كه بر پرده نقره‌اي، نام بانوي شعر ايران، خانم سيمين بهبهاني نقش مي‌بست، دكتر هوشنگ پاك، عضو هيات امناي بنياد فرهنگ، خانم سيمين بهبهاني را به خاطر يك عمر كوشش براي عنوان دريافت كننده اين مدال در سومين سال، اعلا‌م كرد و در حالي كه تصوير‌ها و فيلم‌ها، از برنامه‌هاي حضور خانم سيمين بهبهاني در سال‌هاي پيشين در لوس انجلس، چشم نوازي مي‌كرد خانم هما سرشار، نويسنده و روزنامه نگار، بر صحنه حاضر شد و شعري از خانم بهبهاني را كه ايشان در پاسخ به اين تقديرنامه سروده بودند را با بيان شيواي خود به حاضران پي شكش كرد و سپس خانم نيلوفر طالبي، مترجم و هنرمند، همان شعر را به زبان انگليسي خواند، حس جاري، اين اشتياق را فراهم مي‌ساخت كه گويا تا لحظه اي ديگر خانم سيمين بهبهاني بر صحنه ظاهر خواهد شد، فيلم ويدئويي كه در تهران روز 9 مارچ تهيه شده بود، حكايتي ديگر داشت، سيمين بهبهاني ضمن سپاس از اين گزينش و نكوداشت، از اينكه به سبب توقيف گذرنامه اش و ممنوع الخروج بودن، امكان سفر به لوس انجلس را نداشته است، آرزو كرد تا در آينده بار ديگر در ميان هم ميهنان و دوستدارانش در لوس انجلس باشد.
حاضران درحالي كه به احترام او به پا خاسته بودن و كف مي‌زدند، او را نكوداشته و سپاسگزاري كردند. سپس نخستين اجراي نمايش “هنگامي‌كه اميد از راه مي‌رسد” ، به كارگرداني هوشنگ توزيع به روي صحنه رفت. اين نمايش طنز، دربرگيرنده فرازهايي در مورد ضرورت آشنايي با آيين جشن نوروز در زندگي دوفرهنگي جوانان ايراني تبار در آمريكا بود.
بخش ديگر برنامه اهدا جايزه به برندگان جشنواره فيلم‌هاي كوتاه، همراه با نمايش فيلم‌هاي برنده بود كه محمد امين، از اعضاي هيات امناي بنياد فرهنگ و مسئول برگزاري جشنواره آن را اداره كرد. جايزه نخست به فيلم ”Red Wednesday“، كاري از نازنين شيرازي (آمريكا) وجايزه دوم به فيلم ” Silky Eloquence” كاري از حسين خندان (چين) وجايزه سوم به فيلم  “Walkers”ساخته البرز كمالي زاد اهدا شد.

پايان بخش برنامه، تماشاي اجراه موسيقي از سوي گروه تحسين برانگيز ” دنگ شو” حس تازه‌اي را در رگ‌هاي اين جشن روان مي‌ساخت.
همانند هر سال ديدار از برنامه‌هاي بنياد فرهنگ براي همگان آزاد و رايگان بود و درمورد برنامه‌هاي درون تالا‌ر بر اساس شمار صندلي‌هاي موجود صورت مي‌پذيرفت، بليت رايگان توزيع مي‌شد. همانند دو سال گذشته، بنياد فرهنگ، در آستانه بهاران، با تزيين خيابان‌هاي وست وود و بلوار ويلشير، با پرده آويزهاي آگاهي رسان در لوس انجلس نه تنها برنامه جشن نوروزي خود را در موزه هنر لوس انجلس اعلا‌م داشته، بلكه با بهره گيري از طرح و رنگ‌هاي نماد نوروز، آمدن سال نو ايراني را به همگان نويد مي‌دهد . طراح پرده آويزهاي امسال را طراح برجسته گرافيك، نسرين بيرقدار است كه طرحش به عنوان برنده از سوي بنياد فرهنگ اعلا‌م شده است. پرده آويزهاي نوروزي از سال 2009 به عنوان يكي از شاخص‌هاي بنياد فرهنگ شناخته شده است.

براي آگاهي بيشتر ازبرنامه‌هاي بنياد از سامانه Farhang.org ديدار نماييد.