1563-38

لحظه های بیاد ماندنی و پایان کار
جشن سینمای ایران دانشگاه لس آنجلس

1563-23

1563-24

عکس ها: وفا خاتمی

فیروزه خطیبی

روز جمعه 12 ماه می ، دومین هفته برگزاری “جشن سینمای ایران دانشگاه لس آنجلس” با همکاری و حمایت “بنیاد فرهنگ” با نمایش فیلم “امتحان نهایی” ساخته عادل یراقی که سناریوی آن با مشارکت زنده یاد عباس کیارستمی نوشته شده است ادامه پیدا کرد. دراین فیلم شهاب حسینی، برنده جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره سینمایی کن در نقش یک معلم ریاضی جلوی دوربین رفته است. معلمی که برای تدریس به یک پسربچه به خانه آن ها رفت و آمد دارد و همین امر باعث آشنایی او با مادر بچه (با بازی لیلا زارع) می شود. این آشنایی در نهایت باعث رقم خوردن اتفاقاتی می شود که داستان اصلی فیلم را تشکیل می دهد.

1563-25

1563-26

1563-27

اکران فیلم “امتحان نهایی” همراه با جلسه پرسش و پاسخ با کارگردان فیلم، عادل یراقی بود که ضمن گفتگو درباره این فیلم با پل ملکوم، مسئول گزینش فیلم های جشنواره، به سئوالات تماشاگران در رابطه با فیلم پاسخ داد. آقای یراقی که تحصیلات خود را در رشته سینما درشهر لس آنجلس بپایان رسانده است درباره آشنایی و تجربه همکاری با عباس کیارستمی به تماشاگران گفت: ” من در ایران بودم و روی یک پروژه ای کار می کردم که بخوبی پیش نمی رفت و تصمیم به بازگشت به آمریکا داشتم. یکی از دوستانم مرا به سخنرانی که عباس کیارستمی در یکی از موزه های ایران داشت دعوت کرد. او یک کارگاه سینمایی تشکیل داده بود و من هم تقاضا کردم تا بتوانم در این کارگاه اسم بنویسم. از همان زمان من شروع به ساختن چند فیلم کوتاه کردم. کیارستمی فیلم های مرا دوست داشت. من در یکی از همین فیلم های کوتاه بازی کردم و بعد ها او از من خواست تا در یکی از فیلم های او هم بازی کنم. به این صورت بود که نهایتا من روی اولین فیلمنامه بنام “آشنایی با لیلا” با او همکاری کردم. “
آقای یراقی درمورد تجربه کارگردانی با بازیگری چون شهاب حسینی به تماشاگران گفت: “کارکردن با بازیگران حرفه ای هیچوقت مشکل نیست. آن ها کارشان را بلدند و کار کارگردان را آسان می کنند. “

گرامیداشت یاد عباس کیارستمی

روز شنبه 13 ماه می، برنامه های جشن سینمای ایران به منظور گرامیداشت یاد عباس کیارستمی با اکران فیلم “10” یکی از ساخته های نیمه راه زندگی حرفه ای این سینماگرسرشناس ادامه پیدا کرد. در فیلم “10” با بازی مانیا اکبری، یک زن درون خودرویی نشسته است و در ده سکانس با ده شخص مختلف گفتگوهایی انجام می دهد و نمایی از زندگی زن امروزی در ایران را به نمایش می گذارد. در این فیلم شخصیت اصلی داستان با پسرش، خواهرش، یک عروس آینده، یک فاحشه و زنی که به دنبال خواندن نماز است گفتگو می کند.

1563-37

فیلم 16 دقیقه ای “مرا به خانه ببر” آخرین فیلم کوتاه عباس کیارستمی به همراه فیلم مستند”76 دقیقه و 15 ثانیه با عباس کیارستمی”به کارگردانی سیف الله صمدیان در ادامه مراسم گرامیداشت این فیلمساز به روی پرده رفت. مستند 76″ دقیقه و 15 ثانیه با عباس کیارستمی”، یک پرتره سینمایی است و هنرمندی را به تصویر می کشد که رویکرد کم نظیرش به هنر و زندگی او را تبدیل به یکی از پرشورترین تحسین کنندگان زندگی کرده بود.
در تعریف از این فیلم نوشته شده : “هدف اصلی این فیلم نمایش ۷۶ دقیقه و ۱۵ ثانیه از لحظاتی دیده‌نشده از زندگی و کار عباس کیارستمی است به احترام و به یادگار ۷۶ سال و ۱۵ روز از سفر خلاقانه مردی که در دهه هفتاد زندگی‌اش حتی، گویی جهان را از چشم کودکی هفت ساله می‌دید؛ پر از تازگی و شگفتی بی‌آنکه به «روزمره‌گی در نگاه» دچار شود.”
صحنه‌های این مستند، منتخبی‌ است از میان ده‌ها ساعت تصاویر گرفته شده در طول ۲۵ سال دوستی و سفر که به‌سفارش عاطفی احمد کیارستمی برای نمایش در اولین بزرگداشت بین‌المللی کیارستمی در افتتاحیه جشنواره فیلم ونیز ۲۰۱۶ تدوین شده و در شش ماه دوم سال ۱۳۹۵ در بیش از ۵۰ جشنواره جهانی به نمایش در آمد.
سیف الله صمدیان، عکاس، دوست و همکار قدیمی عباس کیارستمی، بدون هرگونه مصاحبه و یا روایتگری، پرتره ای دقیق ودر عین حال تکاندهنده از این کارگردان بدست داده است. فیلم منحصرا از ویدیوهایی که در مراحل مختلف زندگی روزمره و کاری کیارستمی گرفته شده استفاده کرده است تا هنرمندی با استعدادهای گوناگون و مردی استثنایی را نشان دهد که شادمانه زندگی را در آغوش می گیرد. منتقدین پس از اولین اکران این مستند در جشنواره ونیز نوشتند: “آنهایی که در انتظار افشاگری های روانشناسانه از طریق مصاحبه ها هستند سرخورده خواهند شد و اما برعکس عده ای دیگر به شدت متعجب و ذوق زده می شوند وقتی در می یابند که از این صحنه های بظاهر تصادفی تا چه اندازه اطلاعات در باره زندگی و کار او به دست می آورند.”
“فیلم 76 دقیقه و 15 ثانیه با عباس کیارستمی” با وجود عجله در آماده کردن به خوبی از همان نوع سادگی، نگاه و مدرنیسم غریزی کیارستمی برخوردار است. نمونه ای دیگر از تاثیر او بر فیلمسازی در ایران. عنوان فیلم، با شیطنت، مفهوم همزمانی را مطرح می کند و در عین حال هم به مدت زمان فیلم اشاره دارد و هم به سن کیارستمی که در پاریس به دلیل مشکلات ناشی از جراحی فوت کرد. برخلاف افسانه غربی که هنرمند را منزوی و محکوم به ناشادمانی می داند، کیارستمی در زندگی، انسانی است که لبخند زنان، خندان و سخاوتمند در جهان ظاهر می شود و تمامی توجهش متمرکز بر جهان اطراف، زیبایی طبیعت و لذت بی نهایت از خلاقیت هنرمندانه است.”
صحنه آخر فیلم هم تماشاگر را به دره های سرسبز صحنه آخر فیلم “زیر درختان زیتون” می برد. “کیارستمی” در تقلید فیلم خودش دره ها را در می نوردد و نام قهرمان زن فیلم “طاهره” را همچون عاشق فیلم “زیردرختان زیتون” فریاد می رند. این پایانی رمز آلود و تکان دهنده برای این مستند زیبا و پر پیچ و خم است. “فیلمساز، صمدیان هرچند در اکثر صحنه های فیلم، خارج از نمای دوربین میماند اما استعدادش در بسیاری از صحنه ها به چشم می خورد. از برف پاک کن باران زده تصاویر امپرسیونیستی می گیرد، همینطور از آینه، سایه ها، برفی که آب می شود. که همه و همه گذر زمان را یادآوری می کنند. به مرگ اشاره ای نمی شود اما نیازی هم به این کار نیست.”
نمایش این فیلم مستند با جلسه پرسش و پاسخی با حضور پانلی با حضورعادل یراقی (فیلمساز)، آزاده فرهمند-کامل(مدرس و منتقد سینمایی) و رابرت کوهلر(منتقد سینمایی) ادامه یافت. در این جلسه، شرکت کنندگان در مورد تاثیر کیارستمی برسینمای ایران و تاثیرسینماگران پیش ازاین فیلمسازبراو سخن گفتند.
“جشن سینمای ایران دانشگاه لس آنجلس” امسال در روزهای 18 و 19 ماه می با نمایش دو فیلم “دختر” به کارگردانی رضا میرکریمی ( نامزد جایزه سیمرغ بلورین) و “وارونگی” به کارگردانی بهنام بهزادی که در بخش نوعی نگاه فستیوال کن 2016 پذیرفته شد بپایان رسید.
آقای علیرضا اردکانی مدیراجرایی بنیاد فرهنگ ضمن ابرازخوشحالی ازاستقبال شدید تماشاگران از”جشن سینمای ایران دانشگاه لس آنجلس” می گوید فیلم های امسال درخشان و کیفیت کاراین سینماگران ازحد انتظارما هم بیشتر بود: “هرچند امسال ما بخاطرمحدودیت های گرفتن ویزا نتوانستیم فیلمسازان زیادی را از ایران برای شرکت در این برنامه ها به لس آنجلس بیاوریم با این حال توانستیم سری فیلم های بی نهایت برجسته و عالی را به نمایش بگذاریم. من افتخار می کنم که بگویم یک بار دیگرجامعه ایرانی و غیر ایرانی این شهر از این برنامه به شدت استقبال کردند و هرشب بیش از 99 درصد از بلیت های اکران فیلم به فروش رسید. برای ما در”بنیاد فرهنگ” هیچ چیزی خوشحال کننده تر از این نیست که شاهد حضور پی درپی تماشاگران علاقمند درسالن نمایش این فیلم های برگزیده ایرانی باشیم. با این حال دوست دارم از تک تک تماشاگرانی که به تماشای فیلم ها آمدند تشکر کنم و بخصوص از سینماگرانی که فیلم هایشان درجشن سینمای ایران دانشگاه لس آنجلس به نمایش درآمد. با پایان این برنامه ما آماده می شویم تا از تاریخ 25 تا 27 آگوست”جشن سینمای ایران” را برای دومین سال پیاپی در دانشگاه ارواین هم برگزار کنیم. “

****

برای اطلاعات بیشترلطفا به
تارنمای بنیاد فرهنگ رجوع کنید.
www.Farhang.org

1563-28

1563-29

1563-30

1563-31

1563-32

1563-33

1563-34

1563-35

1563-36