1616-76

الهه احمدی با شکست 2 رکورددار جهان مدال طلا را کسب کرد

 1616-78

به گزارش سایت فدراسیون تیراندازی، الهه احمدی از ایران مدال طلای رشته تفنگ سه وضعیت مسابقات جام جهانی مونیخ آلمان را کسب کرد. این برای نخستین بار است که تیراندازی از ایران به چنین موفقیت ارزشمندی دست پیدا می کند.
تیرانداز 35 ساله ایرانی، درخشان ترین مدال را با کسب امتیاز 455/4 و با اختلاف 1/3 امتیاز، تعقیب کنندگان خود را پشت سر گذاشت.
احمدی تاکنون موفق به کسب مدال طلای این رشته نشده بود، بهترین نتیجه وی به کسب مقام سومی مسابقات جام جهانی پکن چین در سال 2010 بر می گردد. بانوی تیرانداز ایرانی که در مکان 81 این رشته در رنکینگ جهانی قرار دارد با یک پیروزی غیره منتظره 2 رکورددار دنیا را شکست داد.
دونگ چن و بین بین ژانگ نمایندگان چین به ترتیب در رده های دوم و سوم ایستادند.
احمدی در مرحله مقدماتی با ۱۱۷۶.۶۳ امتیاز در رده هشتم ایستاده و به فینال رسیده بود.
این بانوی تیرانداز در مورد وضعیت فشنگ و اینکه ظاهرا همچنان مشکل کمبود آن حس می شود، چند ماه پیش اظهار کرده بود: بهتر است در این زمینه از مربیان سئوال کنید. من خیلی اطلاع دقیقی در این زمینه ندارم. فقط می دانم از اردوهای قبل تمرینات خفیف به صورت خشک و استقامتی و بدون فشنگ آغاز شده است. آنطور که می گویند ظاهرا آنقدر فشنگ نداریم تا تمام اعضای تیم بتوانند با آن تمرین کنند. بعد از اینکه ترکیب مشخص شد، فشنگ در اختیارشان گذاشته می شود.

داوران اماراتی جایگزین داوران متخلف عربستانی در روسیه

1616-79

فدراسیون بین‌المللی فوتبال تصمیم گرفت که داوران اماراتی را جایگزین داوران متخلف عربستانی در روسیه کند.
به گزارش ایسنا و به نقل از elsport، فدراسیون بین‌المللی فوتبال سه داور عربستانی را به خاطر دریافت رشوه از حضور در جام جهانی 2018 روسیه محروم کرد.
فهد المرداسی، داور وسط به همراه دو کمکش عبدالله الشلوی و محمد العبکری از حضور در جام جهانی محروم شدند.
فدراسیون بین‌المللی فوتبال تصمیم گرفت که داوران اماراتی را جایگزین داوران متخلف عربستانی در روسیه کند. طبق اعلام فیفا محمد عبدلله، حسن المهری و محمد الحمادی شنبه آینده به مسکو خواهند رفت.

از نادر محمدخانی تا سیدجلال

1616-80

کیروش لیست نهایی تیم ملی را هفته گذشته اعلام کرد و سیدجلال حسینی (پرسپولیس)، کاوه رضایی (شارلووا بلژیک) و وریا غفوری و حسین حسینی (استقلال) خط خوردند که با انتقادات زیادی روبرو شد.
حالا ۳۰ نماینده مجلس در نامه‌ای به وزیر ورزش خواهان تغییر در لیست تیم ملی شده‌اند.
به گزارش خبرآنلاین؛ نامه سی نماینده مجلس برای دعوت از 4 بازیکن به تیم ملی فوتبال و ایجاد فشار به تیم ملی یکی از آن شاهکارهایی است که فقط نمونه اش را در ایران می بینیم. اینکه نمایندگان تقریبا به همه اتفاق های غیرمرتبط چنان با هیجان، علاقه نشان می دهند که در مسائل تخصصی‌شان، این انگیزه گاهی در آنها دیده نمی شود.
در هر صورت، درحالی که فاصله زیادی تا اولین بازی تیم ملی در جام جهانی نمانده ، هنوز هم تیم ملی تحت الشعاع لیست 24 نفره ای است که کی روش اعلام کرده است. هواداران تیم ملی در ورزشگاه فاتح تریم در دیدار تدارکاتی با ترکیه، قبل از شروع مسابقه و به محض دیدن کارلوس کی روش با فریادهای یک صدا می گفتند:«کی روش یادت باشه ، سید جلال باید باشه»
ترکیب تیم ملی فوتبال ایران در این دیدار حامل پیام ویژه ای بود. در ترکیب تیم ملی به جز علیرضا بیرانوند، تنها بازیکن لیگ داخلی روزبه چشمی مدافع تیم استقلال بود که وی در هر دو گل دریافتی، نقش پررنگ‌تری داشت. روزبه چشمی فارغ از همه انتقادهایی که سر گل اول یا حتی دوم ترکیه احتمالا از او می شود ، در بازی ملی با ترکیه چند ایراد اساسی داشت. او چند خطای پشت محوطه جریمه داد . کارت زرد گرفت و البته در فرارهای سرعتی بازیکنان حریف جا ماند.
علیرضا بیرانوند هم نمایش دور از انتظاری داشت. او روی هر دو گل خورده نمایش یک گلر در حد جام جهانی را نداشت تا نشان دهد که کی روش باید به فکر تصمیم جدیدی در مورد مرد شماره یک تیم ملی باشد.
خبر ورزشی در این رابطه مینویسد: وقتی مرحوم ایویچ برای جام جهانی‌ فرانسه، نادر محمدخانی را در لیست نهایی قرار داد خیلی‌ها اعتراض كردند كه به جای محمدخانی پا به سن گذاشته كاش می‌شد یك مدافع جوان به خدمت گرفته شود. حتی در یكی از تمرینات در زمین سایپا به ایویچ گفتیم علیرضا اكبرپور مهاجم آماده استقلال بهتر نبود به‌جای یك مدافع مسن عضو تیم ملی شود؟ او اشاره كرد به لوتار ماتیوس و میاتوویچ كه اكبر‌پور از بغل آنها رد شود زمین می‌خورد… ‌
در بازی با آمریكا و در اوج حملات حریف مشخص شد ایویچ كجا را دیده و اگر محمدخانی نبود پیروزی بر آمریكا و بازی زیبا مقابل یوگسلاوی میسر نمی‌شد… پاشنه آشیل تیم ملی ما در حال حاضر همین خط دفاع و دروازه‌بان اول ما بیرانوند است. در پرسپولیس هرگاه سیدجلال نبود بیرانوند متزلزل‌تر نشان داد و حالا كی‌روش با خط زدن سیدجلال مرتكب اشتباهی نابخشودنی شد…
شاید ما رسانه‌ای‌ها به اندازه كی‌روش از تاكتیك‌های فوتبال ندانیم ولی روحیات ایرانی و شخصیت و تأثیر‌گذاری سیدجلال را برای تیم ملی بیشتر از كی‌روش می‌شناسیم. امیدواریم دست به سینه‌های فدراسیون و بله‌قربان‌گوهای اطراف كی‌روش بتوانند این نكته ظریف را به مرد اخموی كمی نامتعادل پرتغالی گوشزد كنند. سیدجلال شخصیتی میدانی و شخصیتی فرامیدانی برای تیم ملی دارد آقای كی‌روش…
وریا غفوری را نمی‌گوییم كه واقعاً منبع انگیزه و انرژی و جنگندگی و دوندگی است. كاش سیدجلال و وریا در ایستنده و چیستنده هلند بازی می‌كردند تا عقده‌های كی‌روش روی سر آنها خالی نمی‌شد!

ناصر ملک مطیعی؛ معلم ورزشی که ستاره شد…

1616-81

خبر کوتاه و تلخ است؛ ناصرخان ملک مطیعی نیز از میانمان رفت.
به گزارش خبرورزشی، حزن و اندوه انگار با همین خرداد ماه دوباره برگشت. حالا نوبت ناصر ملک مطیعی بود که از جام مرگ، کام بگیرد و دنیا را برای همیشه بدرود بگوید.
او را در نگاه اول معمولا این طور می شناسند که فقط هنرپیشه ای بوده، آن هم در سالهای دور، خیلی دور… با ایفای نقشهایی هنرمندانه در آثار متعدد از جمله “قیصر” و “سلطان صاحبقران” … اما ناصرخان دیپلم رشتهٔ تربیت بدنی از دانشسرای عالی تهران را کسب کرده و قبل از آن که به سینما راه یابد، در مدارس تهران به عنوان معلم ورزش فعالیت داشت. البته ناصر خان به غیر از اینکه در ورزش و سینما مشغول باشد، با محبوبیتی که داشت، به فعالیت در تئاتر و حتی دوبله فیلم نیز پرداخت.
او بدون اینکه بتواند حتی از قاب تلویزیون با مردم کشورش صحبت کند، بدون اینکه مصاحبه هایش در چند برنامه از جمله «من و شما» با اجرای آرش ظلی پور و «دورهمی» با اجرای مهران مدیری روی آنتن برود، با این دنیا خداحافظی کرد.
ملک مطیعی، دوران پس از انقلاب را دوران سختی توصیف کرد. زیرا دچار انزوا و تنهایی و از طرفی، عشق و علاقه مفرطی که به فیلم و سینما داشت، قابل تحقق نبود و امکان کار هنری برای وی مهیا نبود. وی پس از مدتی، به دعوت عوامل تولید برزخی‌ها، نقش مثبت و کوتاهی را بازی می‌کند. با این وجود، نامش در زمان تیتراژ پایانی فیلم به نمایش درنیامد و روزنامه‌ها نیز خبری در خصوص حضور مجدد وی، منتشر نکردند که این موضوع، موجب دلسردی مفرطش شد. وی شرح آن روزگار خود را اینگونه توصیف می‌کند: «کسی از دوستان من هم نمانده بود. بهروز که به خارج رفت، فردین هم مدتی تقلا کرد تا بتواند کار کند، ایرج قادری هم خواست که کار کند و کار کرد. ولی من از کسی تقاضای کار نکردم و خودم را کنار کشیدم.»
و در جای دیگر، در مورد اخلاق پهلوانی و کشتی چنین گفت:
– «کشتی ورزش سنتی و میراث فرهنگی ماست و از زمان پوریای ولی بوده. شهامت، صداقت و جوانمردی در کشتی بیشتر است. مثلا در یک مسابقه فوتبال مهدی مهدوی‌کیا به همبازی آلمانی‌اش پاس گل داد در حالی که خودش می‌توانست گل بزند. او هم بعد از گل‌زدن، پای مهدوی‌کیا را بوسید. این همان اخلاق پهلوانی است. اینکه شما در فوتبال با اینکه امکان گل‌زدن دارید و کسی به زمین افتاده است اما توپ را خارج از زمین می‌زنید نشان‌دهنده اخلاق و لوطی‌گری است. در کشتی هم شما وقتی خودت را در اختیار حریف می‌گذاری شهامت می‌خواهد که اگر زورش برسد هر کاری انجام دهد. شما اگر در کشتی زمین بخورید اشکالی ندارد باید سعی کنید که دوباره بلند شوید. مثلا در ورودی زورخانه به این دلیل کوتاه است که شما سرتان را خم کنید و داخل شوید. در زورخانه اولین کسی که در گود می‌چرخد کوچک‌ترین فرد است، بعد نوبت به بزرگ‌ترها می‌رسد. ورزش پهلوانی در سنت ما دیرینه است مثل رستم که از پهلوانان نامی ماست. آن زمان فوتبال مثل الان نبود. ورزش باستانی ما کشتی بود و ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای خیلی مورد توجه مردم بود.»
ناصرخان ملک مطیعی معلم ورزشی بود که ستاره شد، ناصری که ‘فرمان’ سینما بود و پس از تحمل سختیها، دنیا را ترک کرد. روحش شاد!