1584-20

بی توجهی فدراسیون فوتبال به بانوان: انحلال تیمهای قهرمان!

1584-15

تیم قهرمان فصل گذشته لیگ برتر فوتبال بانوان در حالی منحل شد که مسئولان فدراسیون هیچ واکنشی در این خصوص از خود نشان ندادند و داستان تکراری بی توجهی به تیم ملی فوتبال بانوان ادامه دارد.
به گزارش ایسنا، تیم ملی فوتبال بانوان باز هم مورد بی توجهی فدراسیون فوتبال قرار گرفته است. فروردین ماه سال 94 پس از بازگشت تیم ملی از چین تایپه اردوهای تیم ملی تعطیل شد و خبری از تیم ملی نبود تا سوم دی ماه 95 که خبر سقوط 73 پله ای فوتبال بانوان و خروج از رنکینگ فیفا اعلام شد.
سقوط 73 پله‌ای در حالی اعلام شد که تیم ملی باید برای حضوری پرقدرت در رقابت های مقدماتی آسیا که فروردین ماه 96 برگزار می‌شد، خود را آماده کند اما خبری از تیم ملی نبود!
پس از انتشار خبر خروجِ تیم ملی از رنکینگ فدراسیون فوتبال، 17 روز بعد در تاریخ 22 دی 95، 28 بازیکن با هدایت مریم آزمون به تیم ملی دعوت شدند تا از ابتدای بهمن ماه در فاصله زمانی کمتر از دو ماه خود را برای حضور در مسابقات مقدماتی آسیا آماده کنند!
خبر تشکیل تیم ملی فوتبال بانوان نوید این را داد که فدراسیون فوتبال توجه خود را به بانوان معطوف کرده است و امید می رفت تا پس از بازگشت تیم ملی از رقابت ها اردوها ادامه دار باشد و فوتبال بانوان ایران خود را آماده حضور در میادین مهم تر کند اما درست پس از بازگشت تیم ملی تا به امروز باز هم خبری از اردوهای ملی نیست. گویا فوتبال بانوان باید در فاصله زمانی دو ماه تا مسابقات تشکیل و صرف حضور تیم در مسابقات مهم است و به کیفیت توجهی نمی شود.
پس از حضور تیم ملی در رقابت های مقدماتی آسیایی، دوم تیرماه سال جاری خبر ورود تیم ملی به رنکینگ فیفا آمد و ملی پوشان در مکان 55 جهان قرار گرفتند و شهریور ماه نیز صعود یک پله ای داشت اما حال با این روند باز باید منتظر خروج تیم ملی از رنکینگ فیفا باشیم.
شاید هم سیاست فدراسیون فوتبال اینگونه است تا با این روندِ آماده سازی، ملی پوشان نتیجه ای در مسابقات کسب نکنند و این توجیهی برای انحلال همیشگی تیم ملی فوتبال بانوان باشد همانگونه که در لیگ برتر فوتبال شاهد انحلال تیم ها هستیم.
لیگ برتر فوتبال بانوان که می تواند زمینه ساز داشتن یک تیم ملی قوی باشد و بازیکنان با استعداد را معرفی کند، نیز حال و روز خوبی ندارد. سال 95 خبر انحلال تیم ملوان انزلی قهرمان 5 دوره لیگ برتر منتشر شد و این بار قرعه به نام آینده سازان افتاد؛ تیمی که فصل گذشته عنوان قهرمانی لیگ برتر را کسب کرده است و روز گذشته مدیرعامل باشگاه خبر انحلال تیم را داد. تیم های قهرمان لیگ برتر یکی پس از دیگری منحل می شوند و این خبر خوبی برای تیم ملی و فوتبال بانوان کشور نیست.
لیلا صوفی زاده شخص نخست فوتبال بانوان در فدراسیون بارها در مصاحبه های خود اعلام کرده است تیم ملی بانوان در اولویت است اما در اجرا کاری برای اثبات حرفش نکرده است. او همچنین درباره تیم آینده سازان نیز گفته بود “تیم آینده سازان منحل نخواهد شد، استان اصفهان با تمام وجود حمایت می‌کند. تیم منحل نمی‌شود و اگر قرار باشد تیم گرفته شود به سپاهان که یک برند است واگذار می‌شود”.
به گزارش تابناک، آقای تاج در روزی که قرار است به‌واسطه قرعه‌کشی لیگ برتر روی خط زنده صداوسیما برود، از تلاش‌های خود برای احیای فوتبال بانوان حرف می‌زند، اما چه‌کسی نمی‌داند که فدراسیون فوتبال، میان تمام فدراسیون‌های ورزشی، صاحب یکی از ضعیف‌ترین مدیریت‌های بخش بانوان است؛ دخترانش گاهی ممنوع الخروج می‌شوند، گاهی بی‌دلیل محروم، حالا هم باید به انحلال عادت کنند. فدراسیون در قبال باشگاه نفت تهران، با تمام بدهی‌هایش که نه سر دارد و نه انتها، کوتاه می‌آید، کمک می‌کند، مدارا می‌کند، با کنفدراسیون فوتبال آسیا رایزنی می‌کند تا بخشی از بدهی‌های این باشگاه را نادیده بگیرد، اما در قبال فوتبال بانوان بی‌تفاوت است. وقتی باشگاه استقلال رأی به انحلال تیم دخترانش می‌دهد، نه‌تنها مهدی تاج که حتی کمیته منفعل بانوان فدراسیون هم ساکت می‌ماند. تیم ملوان را به‌خوبی به‌یاد داریم، تیمش یا قهرمان بود، یا نایب‌قهرمان لیگ فوتبال بانوان ایران. تیم را که منحل کردند، دخترانش گریان به خانه‌های خود رفتند ولی فدراسیون ایران سکوت کرد، سکوتی که در مورد باشگاه آرسن تهران شدیدتر و غلیظ‌تر و سنگین‌تر بود. حالا نوبت آینده‌سازان، تیم دختران قهرمان فصل قبل است که دیگر در لیگ برتر بانوان حضور نداشته باشند. شاید می‌شد انتظار داشت که فدراسیون فوتبال ایران، در حد یک نمایش و تظاهر، برای نشان دادن خودشان، برای خالی نبودن عریضه و این که نشان دهند هستند، می‌بینند، می‌شنوند، می‌فهمند، درک می‌کنند، لمس می‌کنند و آنها هم شاید درد می‌کشند، واکنشی داشته باشند. نشانه‌ها اما گویای خفقانی است که بر فوتبال بانوان ایران افتاده است. اسپانسرها از تیم قهرمان کنار می‌کشند، یعنی باشگاه‌های خصوصی محکوم به انحلال هستند. فشار روی باشگاه‌های دولتی هم آرام آرام بیشتر خواهد شد. فدراسیون فوتبال ایران چگونه مقابل کنفدراسیون فوتبال آسیا، ادعای استقلال بانوان و حتی حرفه‌ای بودن آنها را دارد وقتی حتی حاضر نیست قدمی برای این تیم‌ها بردارد.
مهدی تاج آخرین تلاش خود را روزی انجام داد که مقابل اصحاب رسانه ادعا کرد باشگاه‌ها باید برای تیم‌های بانوان خود هزینه کنند. هیچ باشگاهی هزینه نکرد، چون می‌دانستند آنچه فدراسیون در بوق کرده، چیزی جز یک نمایش نیست. «آینده‌سازان» فوتبال ایران به‌صورت رسمی منحل شد. فدراسیون آیا پاسخی برای کنفدراسیون که نه، برای دختران فوتبال ایران خواهد داشت؟ ملوان و آینده سازان هر دو از قهرمانان لیگ برتر منحل شدند و با این روند شاید بهتر است قهرمان فصل 96-97 را نیز منحل شده بدانیم! تکلیف تیم ملی هم که مشخص نیست.

جام جهانی نوجوانان – ۲۰۱۷ هند
صعود بی سابقه ایران به یک‌چهارم نهایی جام‌جهانی فوتبال

1584-16

به گزارش ایسنا، از مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی زیر ۱۷ سال، نوجوانان ایران و مکزیک به مصاف هم رفتند. این بازی حساس در نهایت با پیروزی ۲ بر یک ایران تمام شد و ایران برای اولین بار به مرحله یک چهارم نهایی صعود کرد.
در این بازی برای ایران محمد شریفی و الله‌یار صیادمنش در دقایق ۷ و ۱۱ گل زدند. تک گل مکزیک هم در نیمه نخست و در دقیقه ۳۷ توسط دلاروسا به ثمر رسید.
ایران در مرحله گروهی آلمان، گینه و کاستاریکا را شکست داد و با ده گل زده و فقط یک گل خورده، به عنوان سر گروه به مرحله یک هشتم نهایی رسیده بود.
تیم ملی ایران در مرحله یک چهارم نهایی با اسپانیا دیدار می‌کند.

داعش جام جهانی روسیه را به حمله تروریستی تهدید کرد

1584-17

گروه تروریستی داعش با انتشار تصویری، جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه را تهدید کرد.
به‌ گزارش دیلی میل، در حالی که هشت ماه به جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه، بزرگترین رویداد فوتبالی جهان باقی‌ مانده است، گروه تروریستی داعش با انتشار تصویری که در آن یک سرباز با یک بمب و اسلحه در کنار ورزشگاه دیده می‌شود و بر روی آن به عربی و روسی نوشته، “منتظر ما باشید”، امنیت جام جهانی روسیه را تهدید کرد.
جام جهانی روسیه قرار است در ۱۱ شهر این کشور از ۱۴ ژوئن تا پانزدهم جولای برگزار شود و بازی فینال نیز در ورزشگاه لوژنیکی برگزار خواهد شد و قطعا هواداران زیادی از سراسر جهان خودشان را به روسیه خواهند رساند تا این رقابت‌ها را از نزدیک ببینند.
پیش‌تر در شهر سن پترزبورگ حمله تروریستی داعش باعث کشته شدن ۱۴ تن شده بود.

گام بلند دیگر برای دختر
فوتبالیست افغانستان؛ نادیه ندیم

1584-18

1584-19

نادیه ندیم، مهاجم افغان تیم فوتبال زنان پورتلند تورنز از ژانویه سال ۲۰۱۸ میلادی به تیم فوتبال زنان منچستر‌سیتی می پیوندد.
خانم ندیم پیش از بازی برای پورتلند تورنز، مهاجم تیم اسکای بلو اف‌سی بود. وی که بعدها برای تیم ملی فوتبال زنان دانمارک توپ زد در بازی های لیگ فوتبال زنان اروپا/ ۲۰۱۳ میلادی دو گل را وارد دروازه های دو تیم فرانسه و نروژ کرد و نامش در رسانه‌ها و دنیای فوتبال زنان شناخته شد.
نادیه ندیم ۲۹ ساله و دانشجوی رشته پزشکی است که می گوید می‌خواهد در آینده پزشک جراحی زیبایی شود.
نادیه، دختری افغانی تبار که به سرعت نردبان ترقی در دنیای ورزش را طی کرد و به بازیکنی حرفه‌ای تبدیل شد هرات افغانستان را زمانی به اجبار ترک گفت که تنها ۱۲ سال داشت.
وی پس از مرگ پدر در سال ۲۰۰۰ میلادی بود که به همراه مادر و چهار خواهرش به دانمارک مهاجرت کرد. خانم ندیم می گوید که هموطنان او از نقاط مختلف جهان با او تماس می‌گیرند و می‌گویند که به او افتخار میکنند‎. نادیه که به دلیل نداشتن شهروندی دانمارک نتوانسته بود سالیان سال در بازی‌های ملی فوتبال این کشور توپ بزند می گوید یکی از آرزوهایش این است که روزی بتواند در افغانستان برای دختران افغان مدرسه فوتبال تاسیس کند و آنان را آموزش دهد.