1582-18

موزیک ویدیوی «نمیدانی»برنده جایزه 10 هزار دلاری جشنـواره فیلـم هـای کوتـاه بنیـاد فرهنـگ

1582-19

1582-20

فیروزه خطیبی
نهمین جشنواره فیلم های کوتاه بنیاد فرهنگ روز شنبه 30 سپتامبردرمحل تازه برگزاری این فستیوال در تالار»شوئنبرگ» دانشگاه لس آنجلس و با حضورصدها تن ازطرفداران مشتاق فیلم های کوتاه ایرانی برگزار شد. جایزه اول و وجه نقدی 10 هزار دلاری جشنواره امسال به فیلم کوتاه «نمیدانی» ساخته پیام قربانی فیلمساز جوان ساکن ایران اهدا شد.
برنامه از ساعت 6 بعدازظهردرمحوطه جلوی تالار محل اجرا با مراسم فرش قرمز، با حضور هنرمندان، دست اندرکاران وچهره های سرشناس شهرلس آنجلس آغاز شد. علیرغم مشکلات دریافت ویزای آمریکا برای برخی از فیلمسازان نامزد جایزه و اعضای ژوری، دوتن از سینماگران نامزد جایزه ، ونداد فلاح فیلمساز ساکن ایران و سازنده فیلم کوتاه «حلوا» و سام جوادی فیلمساز ساکن سن فرانسیسکو و سازنده فیلم «پوست اندازی» درمحل جشنواره حضور داشتند.

1582-21

1582-22

سام جوادی روی فرش قرمزدرباره حضور خود درجشنواره فیلم های کوتاه فرهنگ و فیلم «پوست اندازی» با موضوع رقصنده مدرنی که در یک ساختمان بتونی متروکه شبیه به سنگری می رقصد گفت: «فیلم من یک کارتجربی با استفاده از رقص و موسیقی است که خوشبختانه توانستیم با آن وارد فستیوال بشویم و جزو 6 فیلم نامزد جوایز اصلی باشیم. هرفستیوالی که برگزار می شود کار مهمی برای فیلمسازها انجام می دهد. یعنی درواقع تفکر و حرف دل فیلمساز را به نمایش می گذارد. همانطور که می دانید فیلم های کوتاه را فقط می شود درفستیوال های بخصوصی به نمایش گذاشت. برای همین هم این یک شانس و موقعیت خیلی خوبی است که ما می توانیم فیلم هایمان را در اینجا به نمایش بگذاریم. هرچند برنده شدن خیلی خوب است اما مهم تر از آن این است که فیلم من که حرف مهمی را می زند وانعکاسی است از صدای زنان ایران، افغانستان، تاجیکستان و شیرزنان کردستان توسط جمعیت کثیری تماشا شود. همین نمایش فیلم برای من جنبه یک جایزه را دارد.»
در داخل تالار «شوئنبرگ» پیش از نمایش 6 فیلم نامزد جایزه، مجری برنامه، «ملیسا شوشاهی» کمدین و بازیگر ایرانی – آمریکایی «Laugh Factory» و «Nickelodeon» ضمن خوش آمد گویی به حاضران به اجرای کمدی استندآپ پرداخت. سپس مارک امین مدیر کمیته برگزاری فستیوال فیلم های کوتاه بنیاد فرهنگ، عضو هیئت امنای این بنیاد و مدیر شرکت فیلمسازی «سوبینی» ضمن سپاس از استقبال حاضران از فستیوال و حضور آن ها در این محل تازه گفت: «همانطور که می دانید ایران صاحب یکی از مهم ترین صنایع فیلمسازی جهان است و یکی از معدود کشورهایی است که تاکنون توانسته است دوبارجایزه بهترین فیلم خارجی جوایز اسکار را دریافت کند. شاید شما از خودتان بپرسید پس چه نیازی است به فستیوال فیلم های کوتاه؟ اما از آنجایی که من خودم درصنعت فیلمسازی هالیوود دست دارم باید بگویم که یکی از مشکل ترین کارها برای فیلمسازان نوپا ورود به دنیای فیلمسازی حرفه ای است. اما ساختن یک فیلم کوتاه برای هرکسی که استعداد فیلمسازی داشته باشد درهرکجای دنیا کاری ممکن و عملی است. چیزی که این فیلمسازان جوان به آن احتیاج دارند مکانی است برای نمایش فیلم هایشان که ما دربنیاد فرهنگ کوشیده ایم این فرصت را از طریق این فستیوال برایشان فراهم کنیم. تنها شرط شرکت در فستیوال هم ارتباط این فیلم ها با موضوع هایی ایرانی است. این درست همان چیزی است که جشنواره فیلم های کوتاه بنیاد فرهنگ را از صدهاجشنواره مشابه آن درسراسردنیا مجزا می کند.»
آقای امین سپس به موفقیت برنده جایزه دوم سال گذشته – یاشین نهانی- سازنده انیمیشن کوتاه «آخرین تار» اشاره کرد که درحال حاضر مشغول کار روی انیمیشن بلند تازه ای درباره نوروز ایرانیان است که بازیگر آمریکایی ادوارد جیمز اولمز و شهره آغداشلو بازیگر نامزد جایزه اسکار درآن ایفای نقش می کنند.

اعلام اسامی فیلم های برنده امسال
هیئت گزینش فیلم های امسال علاوه بر مارک امین، همایون ارشادی بازیگر برجسته ایرانی و ستاره فیلم «طعم گیلاس»، سهیلا گلستانی کارگردان و بازیگرسینمای ایران، بهتاش صناعی ها، کارگردان فیلم «احتمال باران اسیدی» و رویا تیموریان بازیگربرنده جایزه سینما و تئاترایران بودند که سه فیلم را از میان 6 فینالیست برگزیده برای دریافت سه جایزه نقدی 10 هزاردلاری، 5 هزار دلاری و 3 هزار دلاری انتخاب کردند.
جایزه سوم (نقدی 3 هزار دلاری) امسال به فیلم «گذشتن و رفتن پیوسته» به کارگردانی علی یارراستی اهدا شد. فیلم، موزیک ویدیویی است که برای گروه «بمرانی» ساخته شده وتوانسته به زیبایی حس هایی چون دورافتادگی، انزوا و ارتباط ها را در زندگی انسان ها به تصویر بکشد. جایزه آقای راستی توسط امید ابطحی بازیگر ایرانی – آمریکایی فیلم «آرگو» به نماینده این فیلمساز که بخاطر مشکلات ویزای آمریکا نتوانسته بود در مراسم حضور پیدا کند اهدا شد. آقای ابطحی دریک سخنرانی کوتاه ضمن سپاس از بنیاد فرهنگ برای ترویج هنرو سینمای ایران گفت: «می دانم که انجام چنین کارهایی احتیاج به زحمات زیاد، مخارج هنگفت و بیش از هرچیزعشق دارد. عشق به ایران. مملکتی که هریک از ما درعمیق ترین گوشه قلب خود به آن عشق می ورزیم.»
علی یار راستی درپیامی به دست اندرکاران نوشت: «گرفتن جایزه از فستیوال فرهنگ در لس انجلس یعنی جایی که پر از ایرانیه ولی هیچ ایدهای از اون جغرافیا در ذهنم نیست بسیار لذت بخشه. پیغامهای زیادی از عزیزان حاضر در شب فستیوال گرفتم که خیلی به من لطف داشتند. میتونم بگم تجربه شرکت کردن در همچنین فستیوالی برای من خیلی ارزشمند بود.»
جایزه دوم (نقدی 5 هزار دلاری) امسال به انیمیشن درخت پرتقالی به کارگردانی امیر هوشنگ معین رسید. فیلم درباره دختربچه کوچکی است که روی یک درخت پرتقال زندگی می کند و در جستجوی شهررنگین کمان است تا شهرخود را از غم زدگی که دچار آن شده نجات بدهد. این جایزه توسط نرگس رشیدی بازیگر ایرانی – آلمانی فیلم برنده جایزه «زیرسایه» ساخته بابک انوری به نماینده فیلمساز اهدا شد. خانم رشیدی در سخنانی ضمن ابراز خوشحالی از حضور در جشنواره فیلم های کوتاه بنیاد فرهنگ، صحنه هنرهای گوناگون ایرانیان را به اقیانوسی تشبیه کرد که «در طول تاریخ مرواریدهای ارزنده ای در عمق خود جای داده است.»
برنده این جایزه امیرهوشنگ معین هم پیام سپاسی برای دست اندرکاران جشنواره در بنیاد فرهنگ ارسال کرد و نوشت: «جای بسیار خوشحالی ست وجود چنین جشنواره ای در جهت معرفی فرهنگ ایرانی. متاسفانه در چند سال اخیر در رسانه های عمومی از نام ایران با بی مهری یاد شده. از آنجایی که توزیع و پخش فیلم های ایرانی در جهان به درستی انجام نمی شود، امیدوارم دیده شدن این فیلم ها در چنین جشنواره هایی، کمی در روشن شدن هویت و فرهنگ ایرانی کمک کند. در دنیای پر آشوب امروزی واقعا نیاز به بازنگری فرهنگ و آداب از دست رفته ی گذشته حس می شود. فرهنگی در جهت صلح و همزیستی در کنار اقوام و مذاهب مختلف. فرهنگی که همواره با مردم ایران همراه بوده است. برای من مایه ی افتخار است که انیمیشن درخت پرتقالی در جشنواره فیلم فرهنگ دیده شد و بازخوردهای بسیار دلنشینی از دوستان حاضر در مراسم به من رسید که باعث دلگرمی من بود. از تک تک اعضای محترم هیئت داوری، همینطور از برگزارکنندگان جشنواره به خاطر زحماتی که هرساله شاهد آن هستیم تشکر میکنم. امیدوارم هر سال شاهد بهبود روابط انسانی در همه ی سطوح باشیم و هرکس به نوبه ی خود، هرچه بیشتر تلاش کند درخت نیمه جان مهرومحبت جانی دوباره گیرد.»

1582-28

1582-29

«نمیدانی» برنده جایزه اول جشنواره
فیلم کوتاه و فراواقعی «نمیدانی» ساخته پیام قربانی، موزیک ویدیویی است که برای گروه «شیرازیس» ساخته شده و با استفاده از فرم های مدهوش کننده و زیبایی از دوران سنتی قاجار تضادهای موجود در زندگی از جمله عشق، خیانت، عهدشکنی و انتقام را به نمایش می گذارد.
جایزه پیام قربانی را «پرویزصیاد» بازیگر، نویسنده و کارگردان سرشناس تئاتر و سینما به نماینده این فیلمساز اهدا کرد. آقای صیاد ضمن قدردانی از زحمات بنیاد فرهنگ در راه پیشبرد اهداف فستیوال، هنرسینما را شمشیردولبه ای خواند که ازسویی دراعتلای حقوق بشراثرگذاراست و از سوی دیگرمی تواند برروی بی عدالتی ها سرپوش بگذارد. او درباره اهمیت جشنواره فیلم های کوتاه بنیاد فرهنگ گفت: «این جشنواره کمک می کند به پیدا شدن جوان های فیلمسازی که تلاش می کنند درخارج از چارچوب جمهوری اسلامی دراین زمینه کارهای جدیدی ارائه بدهند. کارهای جدید هم همانطور که می دانید بخصوص اگر جنبه تجربی داشته باشد باید بتواند از پشتیبانی و حمایت سازمان هایی برخوردارباشد که توجه شان بیشتربه توسعه فرهنگ و هنرمعطوف است. خوشبختانه بنیاد فرهنگ در 9 سال گذشته توانسته فعالیت های مثبتی در این زمینه انجام بدهد. جوان های مستعدی از راه رسیده اند و محدودیتی هم برای شرکت کننده چه از داخل و چه از خارج از ایران وجود ندارد. این باعث می شود که در آینده فیلمسازان جوان نه فقط در ایران بلکه در خارج از ایران هم وسیله ای پیدا کنند برای تجربه کردن و پیداکردن راه های درست برای فیلمسازی یاهمان هنری که به انجام آن علاقه دارند.»

پیام ویدیویی برنده جایزه اول
پیام قربانی برنده جایزه نخست جشنواره امسال با ارسال یک پیام ویدیویی متفاوت از برگزارکنندگان سپاسگزاری کرد و گفت: «درحال حاضر جسم من درحال ساختن فیلم و بدست آوردن جایگاهی است که این کار به همراه دارد. درعین حال در این لحظه احساس شادی و شعف غیرقابل توصیفی هم دارم. شرایط موجود به من اجازه نمی دهد تا به آسانی از ایران به ایالات متحده آمریکا سفرکنم. برای همین است که دراین لحظه من در آنجا و با شما نیستم. اما می خواهم از بنیاد فرهنگ برای انتخاب فیلمم سپاسگزاری کنم. امیدوارم که یک روز، دیگر هیچ مرزی برای هیچ انسانی وجود نداشته باشد تا درختان رویاهای ما بتواند شکوفه باران شود. من عاشق بوی خاک وطنم هستم اما خانه من همانجایی است که من هستم. جهانی بدون تبعیض، خشونت و جنگ.»
مراسم نمایش فیلم و اهدای جوایزبه برندگان جشنواره فیلم های کوتاه بنیاد فرهنگ با جشن و پذیرایی از مدعوین با حضوردست اندرکاران، هنرمندان و فیلمسازان به پایان رسید.

1582-30

***
برای دیدن فیلمهای برنده این جشنواره
می توانید به آدرس اینترنتی زیر مراجعه نمایید:
FarhangFilmFest.org

1582-24

1582-25

1582-26

1582-27