1602-16

درآلبوم «یاسمن»، مهشید بزرگی رجایی خوب می خواند،
خوب می سراید و ملودی خلق می کند

با مهشید رجایی در جوانان رادیو و مجله جوانان گفتگو کردیم

مهشید رجایی یک خواننده، آهنگساز و ترانه سرای با احساس و متفاوت، اینروزها فعالیت هنری خود را گسترش داده و بقولی در حال پرواز است و در اولین گام ها با موفقیت خوبی روبرو شده است و بقول خودش می گوید جاودانه ای چون گوگوش با اجرای آهنگ و ترانه اش بنام «مرا بس» بسیاری ازدرها را بروی او گشود و به او اعتماد به نفس پایان ناپذیری داد. سپس شهلا سرشار خواننده معروف و با سابقه با اجرای دو آهنگ و ترانه اش، به تشویق وحمایت او آمد و خود با اجرای آهنگها و ترانه هایی، در محافل مختلف مورد کنجکاوی و تشویق قرار گرفت.
• با مهشید بزرگی رجایی در جوانان رادیو و مجله جوانان گفتگویی داشتیم.
از او می پرسم آلبوم «یاسمن» با صدای خودت را چه کسی خلق کرد و چه شد که به خوانندگی روی آوردی؟
می گوید: دلیل این آلبوم فقط عشق به موسیقی است. من در دسامبر 2016 تا جون 2017 تهیه این آلبوم را شروع و تمام کردم و در آن آهنگ ها و ترانه های خود را جای دادم وکوشیدم با همه احساس آنها را بخوانم.
من از کودکی عاشق موزیک و خواندن بودم، خانواده هنردوست وهنرپروری داشتم، پدرم مرا تشویق کرد دنبال عشق به موسیقی را بگیرم و من از همان نوجوانی وارد هنرستان عالی موسیقی شدم و ساز اختصاصی ام پیانو بود.
بعد از سالها بطور جدی ساختن شعر وآهنگ و بعد خواندن را شروع کردم، در این آلبوم 7 اثر دارم که شاهین یوسف زمانی و روما کانیان با هنرمندی آنرا تنظیم کرده اند.
جالب است بدانید که خانه ما درایران، خانه موسیقی بود، پدرم همانگونه که به موسیقی کلاسیک و سنتی گوش میداد، به فرانک سیناترا و ناتینگ کول هم گوش می داد و همین به من فرصت داد با هر دو نوع موسیقی آشنا شوم راستش وقتی حدود 40 سال پیش بعنوان یک نوجوان وارد امریکا شدم، اصلا فکر نمی کردم در این سرزمین ماندگار شوم من آنروزها با خود یک چمدان آورده بودم که نیمی از آن پر از کاست های ایرانی بود و هنوز آنها را بعنوان یادگار با خود دارم. بلافاصله خانواده تصمیم گرفتند من در امریکا بمانم و خود بخود سر از یک مدرسه شبانه روزی در آوردم که دو سه نوجوان دیگر ایرانی هم بودند، با هم دوست شدیم، و مدتی را با هم گذراندیم و احساس تنهایی نکردیم.

1602-17

آنروزها هرکس از ایران می آمد من فقط کتاب می خواستم و کاست موسیقی، چون عاشق خواندن کتابها و مجلات بودم و عاشق موسیقی و اینکه آنرا بیاموزم و روزی جدی دنبال کنم.
در سالهای تحصیل و دور بودن از ایران، شاهنامه و خیام مرا با زبان فارسی آشناتر کرد، ریتمی که در شاهنامه و خیام بود، مرا به سوی ترانه سرایی برد و اینکه هیچگاه زبان مادری ام را فراموش نکنم.
چه در ایران و چه درخارج به آهنگهای گوگوش،حمیرا، مهستی و هایده، داریوش و اخیرا هنگامه و معین گوش می دادم و یاد می گرفتم.
• می پرسم چه عاملی تشویق ات کرد به خلق آهنگ و ترانه بپردازی؟
می گوید: من همه وجودم دلبسته موسیقی و شعر بود، ولی وقتی گوگوش این جاودانه موسیقی تصمیم گرفت آهنگ و شعری از من بخواند من پر از انرژی شدم و از آن لحظه دنیایم عوض شد با خود گفتم وقتی گوگوش آهنگ و ترانه مرا می خواند پس من در جای درستی ایستاده ام. شاید خودم زیاد به خواندن علاقه نداشتم ولی هر چه خواندم، در اصل بهانه و دلیلی شد تا هنرمندانی چون گوگوش و شهلا سرشار به آنها گوش بدهند و علاقمند اجرای آثار من بشوند برای شهلا سرشار دو آهنگ و ترانه آسمون ایران و سفره عشق را ساختم که به زیبایی اجرا کرد باور کنید روزی که جلوی چشمان من گوگوش آهنگ مرا بس را خواند، من همه لحظات آن اشک می ریختم، باورم نمی شد و احساس عجیبی داشتم از سویی اجرای این آهنگها و سیل ایمیل ها و پیام ها از داخل ایران از سوی نوجوانان و جوانان، دنیای مرا عوض کرد. خواندن پیام های آنها به من انرژی پایان ناپذیری می بخشد و از اینکه چنین ارتباط قشنگی میان من و این نسل جدید برقرار شده بر خود می بالم.
• شنیدیم برای بچه های محک هم آهنگ خوانده ای؟
– من در سفری به ایران به سراغ این بچه ها رفتم، تحت تاثیر محیط انسانی و روحانی بچه ها و صدها نفری که داوطلبانه به کمک آنها آمده بودند شب و روز خدمت می کردند قرار گرفتم و تحت تاثیر آن لحظات ترانه هدیه عشق را ساختم با تنظیم شاهین یوسف زمانی به آنها تقدیم کردم و بعد «بچه های محک» را خواندم و هدیه کردم.
• درباره آهنگها و ترانه های آلبوم یاسمن بیشتر توضیح بدهید.
– در این آلبوم آهنگها و ترانه های: قلک عشق با تنظیم روما کانیان. یکی گفت : تنظیم شاهین یوسف زمانی یاسمن (روما) آرزوهام (شاهین) کودک درون (روما) وقتی تو هستی (شاهین) خاک ایران (شاهین)
دیزاین آلبوم از: نیما سیسارون- عکس ها از: مرضی ظهیری.

1602-18