1457-62

1457-63

سارا وزیری از یک کمپانی معتبر در زمینه مشاوره فرنچایزها آمده که به دلیل داشتن مشاوران فارسی زبان بهترین راهنما و راهگشا برای همه ایرانیانی است که علاقمند به سرمایه گذاری و خرید شعبات رستوران ها، فست فوودها، آرایشگاه ها و خلاصه بیزینس هایی هستند که بدلیل موفقیت در کارشان صاحب شعبات مشابه زیادی می باشند.
جامعه ایرانی شاید بسیار اندک درباره فرنچایزها می داند، درباره اینکه چگونه فرنچایزها می توانند راه مناسبی برای شروع بیزنس داشتن افراد باشند. اینکه کدام فرنچایز می تواند بهترین گزینه برای انتخاب سرمایه گذاری باشد و چگونه می توان ریسک سرمایه گذاری در فرنچایزها را کاهش داد.
• سارا وزیری در این باره اطلاعات مفیدی دارد.
– یک بیزنس فرنچایز موفق دارای تعداد زیادی شعبه و سابقه موفقیت طولانی مدت می باشد. این بیزنس ها با دادن آموزش های اولیه و پشتیبانی خود به افراد کمک می کنند تا شعبه مشابهی از همان بیزنس را با همان نام تجاری در محل مورد نظر خودشان احداث نمایند. به دلیل اینکه به فرد اجازه استفاده از نامشان را می دهند و وی را در مدیریت بیزنسش یاری می کنند درصدی از درآمدش را از وی می گیرند که اتفاقاً همین مساله باعث می شود انگیزه بیشتری برای کمک کردن به او در موفقیت بیزنسش داشته باشند.
• خرید یک فرنچایز مناسب چه کسانی هست؟
– لزوماً خرید یک فرنچایز مناسب هر کسی نیست. کارآفرین های بسیار توانمندی داریم که به خوبی از پس راه اندازی و مدیریت یک بیزنس جدید بر می آیند و قبلاً تجربه داشتن بیزنس را در محیط پر رقابت امریکا داشته اند. برای چنین افرادی ممکن است خرید یک فرنچایز لزوماً گزینه مناسبی نباشد. اما باید دقت کرد برای این که بتوانیم یک بیزنس جدید را راه اندازی کنیم و آنرا به موفقیت برسانیم نیاز هست که حداقل سه عامل فراهم باشد: اول اینکه کارآفرین باید خصوصیات مشخصی داشته باشد مثلاً باید روحیه بسیار محکم و مثبتی داشته باشد و به هیچ وجه انواع و اقسام مشکلات نتواند وی را از ادامه مسیر باز بدارد. گاهی اوقات رساندن یک بیزنس جدید به مرحله ای که کارها مقداری روی روال بیفتد یک تا دو سال طول می کشد و داشتن چنین روحیه ای کار هر کسی نیست. دومین عامل، داشتن دانش کارآفرینی است. کسی که می خواهد یک بیزنس راه اندازی کند باید از مباحثی همچون حسابداری، فروش، بازاریابی و … تا حد خوبی سر دربیاورد و عامل سوم شناخت محیطی است که قرار است بیزنس در آنجا زده شود. آشنایی با قوانین مربوطه و فرهنگ خاص افراد در آن محیط نقش بسیار اساسی در موفقیت بیزنس خواهد داشت. اگر کسی تجربه داشتن بیزنس در یک محیط را نداشته باشد خیلی ساده ممکن است اهمیت یکی از این سه عامل را در نظر نگیرد و شانس موفقیتش در یک بیزنس مستقل پایین بیاید.
با خرید یک بیزنس فرنچایز به این دلیل که منافع فرد با منافع کسی که سالها یک بیزنس خاص را به صورت موفقیت آمیز مدیریت کرده همراستا می گردد، شانس موفقیت فرد بسیار بالا می رود. ضمن اینکه فرد به صورت عملی هم داشتن یک بیزنس و مسائل مربوط به آنرا تمرین می کند و پس از چند سال با ضریب اطمینان بالاتری خواهد توانست بیزنس خودش را راه اندازی کند.
• خیلی ها می خواهند بدانند، چرا باید به سراغ فرنچایزها رفت؟ چرا خود، یک بیزنس جدید راه نیاندازند؟
– فکر می کنم در قسمت قبل در خصوص مجموعه شرایط لازم برای راه اندازی موفقیت آمیز یک بیزنس صحبت کردم و توضیح دادم که اگر کسی یکی از سه دسته عوامل ذکر شده را به طور کامل در اختیار نداشته باشد شانس موفقیتش در یک بیزنس مستقل پایین می آید که در این حالت فرنچایزها می توانند راه حل مناسبی باشند. در کنار آنچه گفته شد باید دقت کرد که مهمترین اصل برای موفقیت یک بیزینس شناساندن نام تجاری آن بیزینس به مشتریان است. شخصی که میخواهد یک بیزینس تازه بزند، باید چند سال زحمت بکشد، خرج تبلیغات بدهد تا بقولی برند خود را معروف کند. درحالیکه این فرنچایزها برندشان معروف است، تبلیغات شان گسترده است و سالهاست مردم با نام شان آشنا هستند. حتی در خصوص آنها که تازه کارتر هستند به این دلیل که بودجه بازاریابی همه شعبه ها با هم برای تبلیغات جمع می شود باز هم وضعیت بهتری به منظور شناساندن نام وجود دارد. در محله ما آقایی یک شعبه ساندویچ فروشی معروف «جیمی جونز» را داشت خیلی هم سرش شلوغ بود، ساندویچ هایش هم خوشمزه بود، ناگهان به فکر این افتاد بجای پرداخت درصد ماهانه به جیمی جونز، نام ساندویچش را عوض کند و بنام مایکل ساندویچ به کارش ادامه بدهد و چون مردم با ساندویچ های خوشمزه اش آشنا هستند همچنان موفق خواهد بود، ولی دیدیم که بعد از 3 ماه دوباره به سراغ جیمی جونز رفت چون مشتریان خود راکه به برند جیمی جونز اطمینان داشتند از دست داده بود. ضمن اینکه جیمی جونز با پولی که از همه این شعبه های مختلف جمع می کند کلی تبلیغ برای برندش می کند که خوب قطعاً ایشان نمی توانست به تنهایی از پس آن بر بیاید.

1457-64

1457-65

• شرکت فرنچایز الیتس برای کسانی که می خواهند یک بیزنس فرنچایز بخرند چه خدماتی ارائه می کند؟
– شرکت فرنچایز الیتس بر پایه آموزش و توانمندسازی افراد برای حضور در دنیای فرنچایزها بنا شده است. بنابراین اولین کاری که انجام می شود آموزش افراد برای حضور در دنیای فرنچایزهاست. برای این کار ما یک دوره آموزش آنلاین داریم که نسخه فارسی آن برای کلیه فارسی زبانان تهیه گردیده و در آن فرد شرکت کننده تمام جزئیاتی که لازم است در این زمینه بداند را آموزش می بیند؛ از جمله اینکه چگونه باید فرنچایزی که مناسب سرمایه گذاری است پیدا کرد، چطور باید بفهمیم پولی که فرنچایز می گیرد زیاد است یا خیر و یا حتی کلیه جزئیات مربوط به مدارک قانونی فرنچایزها هم در این دوره آموزش داده شده است.
علاوه بر این، مشاوران فرنچایز ما با متقاضی خرید فرنچایز از اولین قدم همراه می شوند و طی جلسات اولیه تلفنی و یا حضوری با فرد متقاضی به شناخت دقیقی از وی و خواسته هایش می رسند. این کار کاملاً بر اساس روشهای از پیش تعیین شده و مشخص صورت می گیرد. سپس به وی در انتخاب لیست کوتاه بهترین فرنچایزهایش یاری می کنند و از آنجا وارد مرحله مربیگری خرید فرنچایز می شوند که فرد متقاضی را در تمام مراحل صحبت کردن با فرنچایزر (شرکت مادر فروشنده فرنچایز)، بررسی مدارک مربوطه، شرکت در جلسات کشف فرنچایز و … همیاری می کنند. این همراهی تا زمان عقد قرارداد با فرنچایزر ادامه خواهد داشت.
ما همچنین توسط شرکت های همکارمان به فرد در گرفتن وام برای احداث بیزنس کمک می کنیم.
• یکی از مواردی که گفته می شود این است که بیزنس های فرنچایز برای ویزاهای سرمایه گذاری کاربرد وسیعی دارند. آیا شما در این زمینه هم کمکی می توانید بکنید؟
– این مساله کاملاً درست است. بیزنس های فرنچایز بسیار مناسب دوستانی است که برای اخذ یکی از انواع ویزاهای سرمایه گذاری و به خصوص ویزای غیر مهاجرتی E2 و یا ویزای مهاجرتی EB5 نیاز به راه اندازی بیزنس دارند. دلیل این مساله هم همان است که در پاسخ یکی از سوالات گذشته شما عرض کردم. این افراد در اکثر موارد سابقه داشتن بیزنس را در امریکا ندارند و حتی اگر کارآفرین های بسیار موفقی هم باشند، نیاز است تا مدتی با شرایط و قوانین خاص بیزنس در امریکا آشنا شوند تا بعد بتوانند خود به راه اندازی بیزنسشان اقدام کنند. بیزنس های فرنچایز به دلیل اینکه از قبل امتحان شده هستند با آموزش و حمایتی که از فرد به عمل می آورند شانس موفقیتش را بالا می برند و در نتیجه با ریسک کمتری فرد تجربه داشتن بیزنس را در محیط امریکا پیدا می کند. در عین حال باید دقت کرد برای اخذ تأئید ویزا باید بشود به فرد کنسول به نحوی شانس بالای موفقیت بیزنس را نشان داد. این کار عمدتاً با ارائه یک طرح تجاری انجام می شود که چنین مساله ای را بتواند نشان دهد. بسیار بدیهی است که نشان دادن شانس بالای موفقیت برای بیزنس فرنچایزی که تعداد زیادی شعبه مشابه موفق دارد بسیار ساده تر از بیزنسی است که تنها در حد یک ایده است و برای اولین بار قرار است اجرا شود. به همین دلیل هم هست که بر اساس تأئید یکی از وکلای مجرب در این زمینه، مثلاً درصد اخذ ویزای E2 با بیزنس های فرنچایز بالاتر از بیزنس های مستقل بوده است.
خوب با توجه به اینکه متقاضیان ویزاهای سرمایه گذاری علاوه بر مراحل عادی که یک خریدار فرنچایز طی می کند مرحله اخذ تأئید ویزا را هم باید پشت سر بگذارند بعضاً فرنچایزهای خیلی معروفی مانند ساب وی با متقاضیان این نوع ویزاها همکاری نمی کنند. یکی از خدماتی که ما در شرکت داریم، همکاری با افراد در پیدا کردن بیزنس فرنچایزی مناسب با شرایط و بودجه ایشان می باشد که در عین حال که شانس موفقیت خوبی دارد پذیرای متقاضیان ویزاهای سرمایه گذاری هم باشد.

****

Franchise Consulting
Business Coaching
www.FranchiseElites.com/fa
949-295-2775 (فارسی)