1456-61

یک بانوی معمار جوان سازنده ی «پل طبیعت» در تهران
در شمار پنج معمار برتر جهان در «مسابقه بین المللی معماری جهان در نیویورک»

1456-62

یک اثر اعجاب انگیز با شکوه از یک بانوی 31 ساله ی ایرانی (لیلا عراقیان) بازتاب جهانی یافته :«پل طبیعت» که در محل تلاقی چهار بزرگراه: مدرس، حقانی، همت و رسالت قرار گرفته با 3 ستون (در سه طبقه) و طراحی بی نظیر و چشم نواز که نخستین پل صرفا پیاده رو در ایران محسوب می شود که بوستان آب و آتش را به پارک جنگلی طالقانی متصل می کند و مکان خوبی برای ورزش صبحگاهی، پیاده روی وحتی استراحت و تفریح است.
سایت تحلیلی هنری عصر ایران ضمن ارایه ی خبر و تصاویری گویا یادآور شده است که :«خانم عراقیان در سال 1389 وزمانی که تنها 26 سال داشت طراحی پل 270 متری طبیعت را آغاز کرد که در آن زمان نمی دانست ایده و طراحی او زمانی تحقق یابد و پلی زیبا و مدرن در منطقه ای از تهران با طراحی او ساخته شود اما این رویا و طرح در نهایت در مهرماه سال گذشته واقعیت یافت و با افتتاح آن اثری هنری- معماری از یک بانوی جوان معمار ایرانی در اختیار شهروندان تهران و توریست های این شهر قرار گرفت» آنچه اعجاب انگیز است این است که این پل در شمار 5 انتخاب برتر 300 معمار برجسته ی جهان در مسابقه معتبر معماری شهری جوایز معماری (Architecture Awards) در سال 2015 که مقر آن در نیویورک است انتخاب شد اما تاسف انگیز این که نتوانست در مسابقات بین المللی معماری بریتانیا شرکت کند و «پاول فینچ» مدیر مسابقات جهانی معماری بریتانیا به معمارجوان ایرانی اطلاع داده بود که « به دلیل تعهد بریتانیا به تحریم های ایران حضور شرکت کننده ای از ایران در این مسابقات ممکن نیست» که لیلا عراقیان در این باره به روزنامه ی گاردین بریتانیا می گوید:« این مسخره است من یک معمار ایرانی هستم و این مسابقه یک رویداد فرهنگی است و هیچ ارتباطی به سیاست ندارد واین اقدام بسیار تبعیض آمیز است».

درخشش هوشنگ توزیع در سریالهای امریکایی

1456-63

هوشنگ توزیع، بازیگر، نویسنده و کارگردان تئاترهای ایرانی در این اواخر در سریالهای معروف شبکه های تلویزیونی امریکا، پرکار شده است و خبر حضور او را در این سریالها، از گوشه و کنار شنیده ایم.
در یک تماس تلفنی از او سئوال شد که چرا خبر این فعالیتها را اعلام نمی کند؟ توزیع جواب میدهد که بازی در این سریالها هرگز جای خالی صحنه را برایم پُر نمی کنند. افتخاری هم برایم محسوب نمی شود. تنها یک شغل است و من هم بعنوان یک بازیگر ناگزیر به کارکردن هستم. امیدوارم بزودی بتوانم یک نمایش بزبان فارسی بروی صحنه ببرم و به جامعه ی ایرانی پیشکش کنم. خانه اصلی من تئاتر است و خوشبختانه روی یک طرح صحنه ای مشغول کار هستم.
اما در این اواخر، پس از آخرین اجرای نمایش «سورپرایز پارتی» بیشترین وقت خودم را معطوف بازی در سریالهای شبکه های امریکایی کردم که از آنجمله، نقشی در سریال N.C.I.S لس آنجلس- Agents of Shields-Bones- و Madam Secretary بوده اند.
تنها اپیزودی که هنوز پخش نشده است، یک نقش کلیدی در سریال پرطرفدار «Bones» است که درتاریخ پنجشنبه 14 ماه می در ساعت 8 شب از شبکه Fox پخش خواهد شد.
ضمن تبریک به هوشنگ توزیع برای موفقیتهای بی سر وصدای اخیرش، باید اشاره کنیم که او بدلیل سالها بازی در صحنه های تئاتر وقتی نقشی را در یک فیلم سینمایی یا تلویزیونی به عهده می گیرد، حتی در نقشهای کوچکی مثل فیلم «Argo»، در مقابل «بن افلک » بازی درخشانی ارائه میدهد که براحتی در چارچوب استانداردهای جهانی قرار می گیرد.
هوشنگ توزیع در یک اپیزود از سریال «Bones» یک نقش کلیدی را بعهده دارد که پنجشنبه شب 14 می در ساعت 8 شب از شبکه ی «Fox» پخش خواهد شد.
از هوشنگ توزیع قول یک گفتگوی مفصل را درباره کار وزندگیش گرفته ایم که در هفته های آینده در مجله جوانان آنرا خواهید خواند.

اسرار فیروزه های ناب ایران
در کتاب هوشمندانه سیروس مسعودی

1456-64

پرویز قاضی سعید

شادروان عباس مسعودی، بنیانگذار بزرگترین موسسه مطبوعاتی درخاورمیانه بود.
روزنامه اطلاعات، زمانی انتشار یافت که ایران ما از خواب قرون وسطی بیدار میشد و بخود تکانی میداد تا عقب ماندگی از غرب را به اندازه ممکن و مقدور، با سرعت جبران کند. روزنامه ای که روی یک صفحه کاغذ کاهی به قطع نسبتا کوچک انتشار می یافت، با همت او به جایی رسید که نشریات متعددی مانند اطلاعات سالانه، اطلاعات ماهانه، اطلاعات روزانه، اطلاعات هفتگی، اطلاعات کودکان، اطلاعات بانوان، اطلاعات ورزشی و سرانجام «اطلاعات جوانان» را انتشار می داد. آخرین آن همان «اطلاعات جوانان» بود که اینک فرزند خلف آنرا، در امریکا با همت یکی از همان «نوجوانان» آن روزگار می بینیم که با اقبال عموم روبروست.
وقتی سناتور عباس مسعودی، پشت میز کارش در اطلاعات درگذشت و کالبد بی جان او، از همان محوطه ورودی موسسه اطلاعات، با حضور انبوه نویسندگان، ورزشکاران، بانوان و کوتاه کلام خیلی از ارباب اندیشه و قلم به خانه ابدی رفت، پسر ارشد او «فرهاد مسعودی» برجای پدر نشست. اما سرنوشت، حکایت دیگری را برای او قلم زده بود. ایران دگرگون گشت و بدنبالش جهان، چهره ای دیگر یافت و فرهاد مسعودی مثل بسیاری از ما به کوچ نشست و در لندن مقیم گشت. اما میراث گرانبهای عباس مسعودی، یعنی «قلم» در خانه آنها به یادگار باقی ماند. اینک سیروس مسعودی، نوه شادروان عباس مسعودی، یعنی فرزند فرهاد مسعودی نویسنده و محقق جوانی است که به زبان انگلیسی کتاب می نویسد و کتاب او با اقبال عمومی مردم انگلیس روبرو میشود. اما چه گونه فرزندی که ایران را ندیده است می تواند درباره سرزمین مادری خود و یکی از گنجینه های بی نظیرش یعنی «فیروزه» ایران بنویسد. او به ایران سفر کرد در جستجوی هوشمندانه برای یافتن ریشه های سرزمین مادری و این چنین شد که اینک جهان، می تواند از گنجینه های ناب ونایاب سرزمین ایران مطلع شود.
مجله جوانان و نویسندگانش که تعلیم دیده های دوران طلائی شادروان عباس مسعودی هستند، این موقعیت بزرگ ادبی و پژوهشی را به فرهاد و سیروس مسعودی تبریک میگویند و پس از انتشار کتاب به زبان فارسی بیشتر درباره این سفر هوشمندانه سخن خواهیم گفت.

زمان ترانه «دیوونه»
فریدون علیخانی و لیلافروهر هر دو بسیارجوان بودند

1456-65

آنروزها که ترانه «دیوونه» را فریدون علیخانی، برای لیلا فروهر سرود، هر دو نوجوان بودند، حتی زیر 20 سال، حتی زیر 18سال.
علیخانی که آنروزها چند ترانه معروف چون مغرور با صدای گوگوش، نازنین و بازگشتم با صدای ویگن، شمیم با صدای لیلا فروهر و کعبه با صدای مرتضی را سروده بود، با همه سن و سال کم اش، با بزرگان موزیک همکاری داشت و این همکاری بعد از انقلاب در اوج نبوغ، جوانی و اینک میانسالی ادامه دارد وهنوز علیخانی زیبا می سراید.
این خبر و عکس ها از آرشیو مجله جوانان چاپ ایران در سالهای دور، به سردبیری استاد عزیزمان ر- اعتمادی می آید، که بزودی قصه آنروزها را درخاطرات مهدی ذکایی سردبیر فعلی مجله جوانان می خوانید.

1456-67