1559-34

عید رضوان
آمیزه ای از گل ، صلح، دوستی و یگانگی

1559-35

عید رضوان را به همه بهائیان جهان تبریک می گوئیم. ما میدانیم برای جامعه بهایی عید رضوان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به همین دلیل آنرا سلطان اعیاد می خوانند.
عید رضوان حکایت دلبستگی و عشق به انسان است. عشق به سیاه و سفید و زرد و سرخ و بزرگداشت انسان از هر قبیله وقوم. این عید دوازده روز کامل است که بهائیان حداقل سه روز ازین دوازده روز را از کار معاف هستند. مردان خسته از کار به استراحت می پردازند، به کوه و صحرا و گلزار و به طبیعت سبز روی می آورند. زندگی را جشن می گیرند. عطر گل و گیاه و علف را آنگونه که هست می بویند. به زندگی می پیوندند، جان می گیرند و عشق دیدار از هم را در کنار یکدیگر تجربه می کنند. پیدایش عید رضوان در یکصد و پنجاه و چهار سال پیش با پیام بهاءالله پیامبر ایرانی در بغداد آغاز شد. این پیامبر ایرانی در دوازده روز کامل تعالیم و پیشنهادهای نوین خود را به جهانیان ارائه داد و عنوان کرد که عدالت و برابری نجاتبخش جهان است. پیامبر ایرانی سه حکم پیشین را از اندیشه پیروان خود ستود. یکم: فتوای خونریزی یا جهاد را بهر دلیل که نتیجه ای جز ایجاد دشمنی در میان باورمندان متفاوت درجهان ندارد منع کرد و اینکه آدمکشی بهر دلیل رفتار انسانی را ترویج نمی کند و در 154 سال پیش از جهانیان خواست که شمشیرهای خود را غلاف کنند، زیرا زمانی که خون می ریزند و آدم می کشند انتظار دوستی و عشق اندیشه ی واهی است. به سالهای اخیر و رفتار با بهائیان توجه داشته باشید، هر زمان آنها را کشتند، تکه تکه کردند و یا در آتش سوزاندند و اموالشان را به غارت بردند دست به تلافی نزدند. کلمه ناشایست بر زبان نراندند. ما در عصری زندگی می کنیم که بشر به سیاره ها راه یافته است و نمی توان فتوای کشتار را به آسانی سده های پیش تحمل کرد. دومین پیام در پذیرش و دلبستگی به گروندگان سایر ادیان است. یعنی اندیشه آدمی محترم است، آدمی با شعور خود زندگی می کند و اسیر حرف های کلیشه ای نمی شود. آغوش را برای گرمای عشق می پذیرد، دست را برای نوازش و اندیشه را برای بزرگداشت و والایش مقام آدمی می خواهد. شمشیر برایی خود را با چنین پیامی از دست می دهد.
پیام دیگر پیامبر ایرانی در نپذیرفتن واژه نجس است. یک بهائی نمی تواند کسی را نجس بداند و بخواند. جان های انسان والاتر از آن است که چنین برچسبی را به خود بپذیرد و اینکه اندیشه پاک و سترون از میکروب کره خیالی هرگز دیگری را نجس نمی پندارد. نجس واژه ایست که احساس آن در مغز فردی است که احساس می کند نه در وجود دیگری. این بی حرمتی به کرامت انسانی است که چنین بیاندیشیم و رفتار خود را در رابطه با گروهی که همچون ما نمی اندیشند متفاوت سازیم.
پیامبر ایرانی همچون سایرین به اصل وعده دادن اکتفا نکرد. نگفت این جهان را فراموش کنید تا در جهان دیگر از صلح و عشق و دوستی بهره مند شوید. او دنیای صلح و عشق و دوستی را به همین جهان می آورد و وعده را به عمل نزدیک کرد. او اصل وحدت عالم انسانی و صلح عمومی را که عدم آن اینگونه جهان امروز را به چالش کشیده است به دنیا پیشنهاد می دهد.
آنچه وی در سال 1863 دانه آنرا کاشته است امروز در دویست کشور جهان به برگ وبار نشسته است. پیروان این آئین جهان نگر در دویست کشور جهان آلام انسانی را با مرهم مهر و عشق درمان می کنند. جهان امروز با بیماری های بزرگ اجتماعی و روانی روبروست. جهانیان دشواریهای اجتماعی را جز از راه جنگ و خونریزی راه حل دیگری نیافته اند. دوری از پیام خداوند که بشر را به عشق فرا خوانده است درد دیگری است که کشورهای جهان را روبروی هم قرار داده است تا تعصب و بدبینی های آموخته شده را با سوزاندن و به آتش کشیدن درمان کنند.
انسان ها را میتوان از اندوه ابدی، بیماری و فقر و نومیدی نجات داد این است که بهائیان عید «رضوان» را که زادگاه اتحاد و یگانگی و وحدت عالم انسانی است بسیار گرامی می دارند.
عید رضوان حکایت دلبستگی و عشق به انسان است. پایکوبی برای سرور و شادی انسانها نه در آتش سوزاندن آنها، برای بهره مندی از زندگی، نه فتوای مرگ ونیستی، سرود بهم پیوستگی نه تغرقه و دشمن خوانی است. عیدی است با معنی و مفهوم واقعی صلح و دوستی که بشر خشمگین امروز بیش از هر چیز به آن نیاز دارد.

چرا سپهرنیا به ایران رفت و به سرعت بازگشت

1559-36

منصور سپهرنیا بازیگر با سابقه سینما و تیاتر، دو هفته قبل با شوق دیدار دوستان وهمکاران و فامیل و بقول خودش گرفتن نقشی تازه راهی ایران شد، ولی ناگهان هفته قبل با عجله به لس آنجلس بازگشت.
سپهرنیا گفت با شوق به ایران رفتم، ولی در همان هفته اول بدلیل آلودگی هوا، بیمار شدم و در اولین ملاقات با دکترهای آشنا، به من توصیه کردند بلافاصله به امریکا بازگردم وگرنه سلامتی ام به خطر می افتد و من فقط یکبار با دوست قدیمی ام محمد متوسلانی به انجمن سندیکای هنرمندان و کارگردانان سری زدم و قبل از آنکه به دیدار دوستان قدیمی نائل شوم، ناچار به جلو انداختن سفر خود شده و به لس آنجلس آمدم و خوشبختانه به موقع تحت نظر پزشک قرار گرفتم.
سپهرنیا به نکته جالبی اشاره کردآنهم آپارتمان شیک خواهرش در تهران در طبقه هفتم بود، که بدلیل عدم دسترسی به آسانسور، به یک کوه پیمایی روزانه مبدل شده بود وکمتر دوست وآشنایی حاضر بود این هفت طبقه را بالا بیاید وخود بخود سپهرنیا دیگر توان بارها بالا و پائین رفتن آن پله ها را نداشت و همین نیز مزید بر علت شده بود.

علی بزرگمهر در میهمانی خودمانی پرویزناظریان

1559-37

1559-38

هفته گذشته پرویز ناظریان نویسنده سرشناس و همسر او میهمانی کوچکی برای علی بزرگمهر استاد هنر و ادب و همسر او فریده خانم ترتیب داده بودند که در آن چند تن دیگر از دوستان آنها نیز حضور داشتند. از دوستی ناظریان با این هنرمند برجسته دو سه سالی بیش نمی گذرد ولی در همین مدت به گفته ناظریان این استاد زیبانگار لطف های زیادی در حق او داشته بطوریکه روی جلد بسیار شگفت انگیزکتاب جدید ناظریان درباره طاهره را طراحی کرده و به پاس خدمات فرهنگی و اجتماعی او یکی از تابلوهای نقاشی خودرا که با این جمله سحر انگیز (در روضه قلب جز گل عشق مکار) آذین شده به او هدیه کرده است.
شب بسیار خوشی بود با سخنان وخاطرات استاد و حضور دوست هنرمند دیگر محمد علی نژاد و همسر امریکائی او ایستر که خود نقاش ماهری است ویک زوج فرهیخته دکتر سیامک و دکتر مهرشید صفر.

صدا و سیما بجای پول، سهام میدهد!

1559-39

اخیرا سازندگان برنامه ها و شوهای تلویزیونی وبخصوص سریال ها، بجای دریافت پول از صدا و سیما، سهام می گیرند تا شاید بعد از 10 ماه قابل فروش باشد.
بعضی برنامه ها و سریال ها برای خود اسپانسرهایی پیدا می کنند و براه خود ادامه می دهند وگرنه گرفتن سهام آنهم بعد از کسر 20 درصد آن در بازار، نوعی شیره سر خالقین آثار تلویزیونی مالیدن است.
از سویی تهیه کننده های گردن کلفت هم اخیرا به بهانه های مختلف دستگیر و زندانی میشوند چون اغلب شان از صندوق های غیرمجاز پول بر میدارند نمونه اش تهیه کننده سریال شهرزاد و برداشت از صندوق بازنشستگی فرهنگیان بود.

22 بازیگر و کارگردان هندی  در ایران تدارک ساخت فیلم می بینند

1559-40

بعد از ساخت فیلم «سلام بمبئی» که با فروش بالایی هم روبرو شد، نه تنها سازندگان آن به تهیه فیلم دوم سلام بمبئی پرداختند بلکه هجوم هندیهای دست اندرکار به سوی ایران آغاز شد.
اخیرا بیش از 22 بازیگر، کارگردان هندی به ایران سفر کرده اند تا به طریقی موجبات ساخت فیلم و سریال های تازه و مشترک را فراهم سازند و صحبت از بازی آمیتا باچان و شاهرخ خان در فیلم ها میرود. که البته حضور شاهرخ خان با دستمزد بالای ده میلیون دلار بعید بنظر می رسد.

یاد مایکل جکسون در تالار وحدت اجرا نمی شود!

1559-43

در طی دو سه هفته گذشته در تهران فلایرهایی پخش شد، که در تاریخ 8 و 9 اردیبهشت، شب ویژه ای بنام یاد مایکل جکسون در تالار وحدت برگزار میشود.
گروه موسیقی لهستانی دو نفره «پاراتیزانت» قرار بود در شب اجرای کنسرت، بخشی را به یاد مایکل جکسون اختصاص بدهند و ضمن پخش موزیک ویدیوهای او روی صحنه، به اجرای آهنگهای او بپردازند وهمین سبب فروش ناگهانی بلیط های کنسرت شد، اما با مخالفت شدید مقامات نمایشی در ایران بلافاصله اعلام شد در دو شب 8 و 19 اردیبهشت این گروه به اجرای آثار بدون کلام می پردازند و بکلی خبری از بخش مخصوص مایکل جکسون نیست.
انتشار این خبر سبب شد گروه زیادی برای پس گرفتن بلیط های خود مراجعه کنند.

فرانسه بیشترین فیلم را در جشنواره جهانی فجر دارد

1559-44

سینمای فرانسه با 23 فیلم بلند و کوتاه در بخش های مختلف سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر در ایران به نمایش در می آید، جشنواره ای که از 21 تا 28 اپریل ( یک تا 8 اردیبهشت) به دبیری رضا میرکریمی در تهران برگزار میشود و فرانسه با این رکورد، بیشترین محصولات سینمایی خود را به ایران می آورد.
فیلم های بلند فرانسوی شرکت کننده با همکاری افغانستان و آلمان، سوئد و دانمارک: پاریس سفید به کارگردانی لیدیا ترکی، کواترتندتا: کارگردان یول رودریگز (فرانسه – آلمان) کارآموز کارگردان جانفک بو، گرگ و بره: کارگردان شهربانو سادات فیلمساز افغان، جیب بر: کارگردان روبربرسون، روز بر می آید: کارگردان مارسل کارنه، سفر زمان: ترنس مالیک.