1586-31

عکاس ایرانی برنده جایزه سازمان ملل

1586-25

کیارش اقبالی سرشت، عکاس ایرانی در یک رقابت فشرده از سوی مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در توکیو و دانشگاه سوفیا ژاپن، یکی از سه برنده مسابقات عکس دانشجویی آرمان های توسعه پایدار شد.
بیش از 1000 اثر از 73 کشور در این رقابت ها شرکت داشتند و کیارش اقبالی 23 ساله دانشجوی رشته اقتصاد دانشگاه تهران برنده اثر (شایسته تقدیر) این مسابقات شد.
اقبالی می گوید سوژه عکس من، بانوی مسنی است که در یک خیابان زندگی می کند و پیام آن، اضطراب در چشمان این خانم مسن و بیمار است.

طراح ایرانی برنده جایزه 10 هزاریورویی شد

1586-26

محمدرضا شاه محمدی در هفتمین دوره مسابقات بین المللی طراحی Jumpthegap اسپانیا، جایزه اول 10 هزار یورویی را بدست آورد.
درحالیکه بیش از 6 هزار طرح از 135 کشور جهان در این رقابت ها و ایده های نوآوران حضور داشتند، «شوفامر» رئیس داوران، طرح شاه محمدی را با ارزش های سادگی ظرافت، زیبایی ونوآوری معرفی کرد.
شاه محمدی در خردادماه گذشته در مسابقات طراحی Artzept ایتالیا هم جایزه ای را برد.

استانداری فارس:
محوطه پاسارگاد برخلاف شایعات تعطیل نیست

1586-27

درحالیکه شایع شده بود، استانداری و میراث فرهنگی استان فارس، طی اعلامیه ای، محوطه تاریخی پاسارگاد را از 5 تا 8 آبان تعطیل و ممنوعه کرده، از سوی مقامات استانداری فارس این مسئله تکذیب شد.
این روز بروایتی سالگرد ورود و فتح بابل بدست کورش کبیر است و همه ساله جوانان و نوجوانان، آرامگاه کورش را گلباران می کنند و از این بنیادگذار حقوق بشر در تاریخ ستایش می نمایند و در این روزهاگروه گروه برای حضور در این مراسم از سراسر شهرها سرازیر فارس و آرامگاه کورش میشوند.
با تکذیب استانداری ماجرایی که می توانست عکس العمل های تندی از سوی نسل جوان داشته باشد به خوبی و خوشی به خیر گذشت.

ستاره ایرانی بهترین بازیگر زن جشنواره یونان شد

1586-28

مهراوه شریفی نیا، ستاره جوان فیلم های ایرانی بعنوان بهترین ستاره زن جشنواره فیلم Bridges در یونان جایزه گرفت.
فیلم «پرسه در حوالی من» در دومین شرکت خود در فستیوال جهانی «بریجز» در سه زمینه بهترین بازیگر نقش اول زن (مهراوه شریفی نیا) بهترین فیلمبرداری (محمدرضا سکوت) بهترین تدوین (کاوه ایمانی) نامزد شده بودند.
این فیلم قبلا در بخش رقابتی جشنواره فیلم «ماربیا» نیز شرکت کرده و ستاره فیلم کاندیدای جایزه بود.
فیلم قصه زنی 30 ساله است که در دل تهران امروز بدنبال رویای خود می رود.

4 فیلم ایرانی در جشنواره فیلم های ایرانی در لندن

1586-29

4 فیلم ایرانی در فستیوال فیلم های ایرانی در لندن از تاریخ 27 اکتبر تا 9 نوامبر به نمایش در می آید. این 4 فیلم : زیر سقف دودی، کمدی انسانی، فصل نرگس، ایتالیا ایتالیا به ترتیب به کارگردانی: پوران درخشنده، محمدهادی کریمی، نگار آذربایجانی و کاوه جناغ، در هشتمین جشنواره لندن حضور دارند.
این جشنواره همه ساله با مدیریت پژمان دانایی در 5 بخش فیلم های داستان بلند و کوتاه، انیمیشن، مستند و فیلمنامه کوتاه ارائه میشود.

«حرف بزن مده آ» کاندیدای جایزه فستیوال AAB

1586-30

نمایش «حرف بزن مده آ» به کارگردانی مهدی شیخوند کاندیدای جایزه در 4 بخش در فستیوال AAB پریشتینا شد.
مهدی شیخوند در رشته‌های نمایش و بهترین کارگردانی، کلارا کورونا در رشته بهترین بازیگری زن و علی خوانساری در رشته بهترین بازیگری مکمل مرد نامزد دریافت جایزه از جشنواره AAB صربستان شدند.
«حرف بزن مده‌آ»، که پیش‌تر در جشنواره‌های بین‌المللی MITF نیویورک، Befestival بیرمنگهام انگلستان، IAPAR هندوستان، CUT ایتالیا، Kestenburg بوسنی، تئاتر فجر، Chelovek روسیه اسکوپی کشور مقدونیه و جشنواره AAB صربستان روی صحنه رفته، درام تنهایی زنانه‌ای است که در چهارده تابلو روایت می‌شود و به جایگاه زنان در جوامع امروز جهان می‌پردازد. 

جمشید مشایخی تحت عمل جراحی قرار گرفت

1586-63

جمشید مشایخی بازیگر برجسته سینما و تلویزیون، هفته قبل در بیمارستانی در تهران تحت عمل جراحی کلیه قرار گرفت.
مشایخی بدنبال ضعف شدیدجسمی و سنگ کلیه، با درد شدید روانه بیمارستان شد و در شرایطی که هیچ یک از مسئولان هنری به عیادت او نرفته بودند، گله کرد و بلافاصله معاون وزیر فرهنگ به دیدار او رفته و بقولی دلجویی نمود.
مشایخی در طی ماههای اخیر سه بار به دلایل مختلف در بیمارستان بستری شده است.

چاره ای جز اکران فیلم های خارجی نداریم

1586-67

محمد قاصد اشرفی رئیس انجمن سینماداران و عضو شورای صنفی نمایش درباره اکران فیلم های خارجی گفت: ما قشر بسیار از مخاطبان سینما را از دیدن فیلم های با کیفیت خارجی در سینماهای کشور را محروم کرده بودیم. امروز مردم به علت این که قانون کپی رایت در کشورمان رعایت نمی شود، خانواده ها به راحتی به فیلم های خارجی دسترسی دارند و آنها را تماشا می کند، پس چه بهتر که ما سینماداران، برخی از این فیلم ها را در بستر مناسبش که هم در چهارچوب قوانین کشورمان است و هم مورد پسند مخاطبان است، این فیلم ها را در سینماهای کشور اکران کنیم و به این وسیله سودی را نیز به بدنه سینما های کشور تزریق کنیم.
وی ادامه داد: بسیاری از جوانان و حتی خانواده ها علاقه مند به دیدن فیلم های خارجی در پرده عریض سینما هستند و این خواسته آن ها منطقی است، چرا که لذت دیدن یک فیلم پرده سینما بسیار متفاوت از با دیدن آن فیلم در تلویزیون ها و رایانه ها. نمی دانم که این چه تصوری است که برخی دارند که اگر فیلم خارجی نمایش ندهیم، مخاطبان به سمت دیدن فیلم های ایرانی می روند، این انگاره درستی نیست، ما مخاطبان کثیر فیلم های مناسب خارجی را از سینما رفتن محروم کرده ایم و می گوییم «تو باید فیلم ایرانی ببینی». متاسفانه بسیاری از فیلم های تولید داخلی ما کیفیت بسیار پایینی دارند، همین مورد هم باعث شده است که سینما های کشور یک به یک به سمت تعطیلی بروند. البته فیلم های با کیفیت نیز در سینما های کشورمان اکران می شوند؛ اما بخاطر این که فیلم های نامناسب ایرانی مخاطبان سینما را زده کرده است، دیگر به دیدن آن فیلم های مناسب هم نمیرود.

نمایش «سیاه و سفید»
فیلمی از سهراب شهید ثالث در لندن

1586-65

همزمان با بزرگداشت سهراب شهید ثالث در روز 18 آبان (19 نوامبر) فیلم 4 دقیقه‌ای «سیاه و سفید» محصول سال 1351 کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نمایش در می‌آید، فیلمی که برنده جوایزی همچون جایزه ویژه جشنواره لس آنجلس و نیز جایزه ویژه جشنواره سانفرانسیسکو شده است.
بر اساس این گزارش، در این مراسم مخاطبان می‌توانند به تماشای این فیلم چهار دقیقه‌ای که جایزه ویژه جشنواره لس‌آنجلس و جایزه ویژه جشنواره سانفرانسیسکو را نیز دریافت کرده است، بنشینند.
قرار است در ادامه‌ی این فعالیت و در آغاز سال 2018 میلادی نیز همایشی با همکاری دانشگاه کینگستون، گُلد اسمیت و موسسه گوته لندن برای نشر آثار شهید ثالث به زبان انگلیسی برگزار شود. گفتنی است موسسه گوته که مقر اصلی آن در مونیخ آلمان قرار دارد با قدمتی 60 ساله و با هدف ترویج زبان آلمانی و انجام فعالیت‌های فرهنگی، نمایندگانی در کشورهای دیگر دارد. این‌بار نمایندگی شهر لندن قصد دارد آبان امسال در ویژه برنامه‌ای با نمایش فیلم‌های ایرانی و آلمانی شهید ثالث در سینما Close-Up شهر لندن، به معرفی و نقد و بررسی این آثار بپردازد.
زنده‌یاد سهراب شهید ثالث کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، مترجم و تدوین‌گر سینمای ایران بود. وی در دهه 50 به همراه مرحوم علی حاتمی و بهرام بیضایی از سینماگران پیشرو و از آغازگران موج نوی سینمای ایران بود و در ابتدا به تولید تعدادی آثار بومی پرداخت. آثار او بیش‌تر در زمینه موضوع‌های اجتماعی است. شهید ثالث دارای 25 اثر کوتاه و مستند است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به «یک اتفاق ساده»، «طبیعت بی جان» و «در غربت» اشاره کرد.
آثار اودر همه این سال‌ها برنده چندین جایزه بین‌المللی در جشنواره مطرح جهانی شده بود.
شهید ثالث در سال 1377در شیکاگو درگذشت. گفتنی است فیلم «سیاه و سفید» شهید ثالث پیشتر در دسامبر سال 2016 نیز با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در موزه فیلم «مونیخ» کشور «آلمان» به نمایش در آمده بود.

با عکس‌هایی از فروغ بهمن‌پور
تاریخ موسیقی فارسی‌زبانان در پاریس روایت می‌شود

1586-66

موسیقی ما – نمایشگاه عکس اساتید موسیقی معاصر فارسی زبان سه کشور ایران، افغانستان و تاجیکستان با تلاش «فروغ بهمن‌پور» در ژانویه 2018 در پاریس به نمایش در خواهد آمد.
فروغ بهمن پور با اشاره به اینكه این مجموعه ارزشمند در طول بیست سال جمع‌آوری شده است، در این باره می‌گوید: «در طول دو دهه تصاویر دیده نشده‌ای از اساتید موسیقی و خوانندگان مطرح فارسی زبان ایرانی، افغانستانی و تاجیكی را جمع‌آوری كرده‌ام. حدود پنج هزار تصویر گردآوری شده كه تعداد محدودی از این تصاویر تا به حال در ایران و اروپا به نمایش درآمده است. با توجه به رویكرد جشنواره پارسی‌زبانان بی‌شك نمایش این آثار برای مخاطبان فارسی زبان اروپا مایه خوشحالی است.»

علیرضا قربانی در جشنواره
جهانی «ومکس» بروی صحنه خواند

1586-68

علیرضا قربانی خواننده محبوب اینروزهای ایران که برای شرکت در چند فستیوال بین المللی در اروپاست برای اولین بار در جشنواره بین المللی «ومکس» کنسرت اجرا کرد و با اقبال روبرو شد.
قربانی در این اجرا قطعاتی از آلبوم «سودایی» به آهنگسازی سامان صمیمی اجرا کرد. میلاد محمدی نوازنده تار و حسین ذهای نوازنده پرکاشن او راهمراهی کردند.
رویداد «ومکس» بزرگترین گردهمایی ناشران و فعالان حوزه موسیقی است که امسال در جنوب لهستان برگزار شد.

برنامه های آینده گروه موفق موسیقی رستاک

1586-69

امید مصطفوی نوازنده سازهای کوبه ای و مدیر روابط عمومی گروه موسیقی «رستاک» در پاسخ به پرسش مهر مبنی برای فعالیت های پیش روی این گروه موسیقایی بیان کرد: طی هفته های اخیر با توجه به ماه های محرم و صفر برنامه زنده ای نداشتیم اما مشغول آماده سازی و تولید چند قطعه موسیقایی هستیم که به زودی اطلاعات بیشتری از این آثار در دسترس علاقه مندان قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: علاوه بر تولید تک آهنگ هایی که به آن اشاره کردم مدتی برای برنامه ریزی و آماده سازی گروه، جهت شرکت در چند کنسرت خارجی مشغول رایزنی و مذاکرات لازم هستیم که به زودی محل برگزاری و تاریخ برگزاری کنسرت ها مشخص خواهد شد. علاوه بر این در صدد برپایی چند اجرای زنده در تهران و شهرستان ها نیز هستیم که به محض قطعی شدن جزئیات آن منتشر می شود.
مصطفوی درباره فعالیت های دیگر گروه «رستاک» توضیح داد: از دی ماه گذشته که آلبوم «میان خورشیدهای همیشه» منتشر شد کنسرت هایی براساس ملودی‌های منتخب گذشته و کارهای جدید برگرفته از آلبوم در تهران و شهرستان ها برگزار شد که خوشبختانه با استقبال خوب طرفداران همراه بود. این در حالی است که شهریور ماه سال جاری نیز قطعه «اله منی بارگ» به عنوان تازه ترین اثر گروه موسیقی «رستاک» بر اساس یکی از ملودی های معروف منطقه بلوچستان به خوانندگی محمدرضا هدایتی بازیگر و خواننده اهل سیستان و بلوچستان در دسترس علاقه مندان قرار گرفت. این قطعه بارها توسط خوانندگان و گروه‌های بومی منطقه خوانده شده و گروه «رستاک» با مبنا قرار دادن یکی از این روایت ها و سبک و سیاق خود، اثر را بازخوانی و در آخرین آلبوم خود «میان خورشیدهای همیشه» منتشر کرد. در این قطعه فرزاد و بهزاد مرادی به عنوان خوانندگان ثابت گروه «رستاک» هدایتی را در آواز و هم خوانی قطعه همراهی کردند. ضمن اینکه هنرمندان دیگری از بلوچستان از جمله محمدعلی دلنواز با نوازندگی ساز بنجو و داود بامری نیز با دهلک گروه را در این اجرای این قطعه همراهی کردند.