1585-72

ملکه رنجبر در آی سی یو

1585-73

فریبرز ایروانی فرزند ملکه رنجبر بازیگر سینما و تلویزیون که به دلیل بیماری قلبی در بیمارستان بستری شده است درباره حال این هنرمند گفت: صبح ۲۳ مهرماه مادرم در بیمارستان دی تحت جراحی قلب باز قرار گرفت و حدود ۵ ساعت و نیم در اتاق عمل بود و در حال حاضر نیز در قسمت آی سی یو است.
این را هم باید بگویم که پزشکان از جراحی او رضایت داشتند و گفتند ۴۸ ساعت آینده زمان بسیار مهمی برای مادرم به حساب می آید و در این ۴۸ ساعت در بیهوشی کنترل شده ای خواهد بود. وی افزود: هنوز زمان ترخیص مادرم مشخص نیست زیرا او یک عمل بسیار سخت و جدی داشت و هنوز به هوش نیامده است بنابراین باید کنترل های لازم برای جلوگیری از خونریزی و… انجام شود تا بتواند از این مرحله سخت گذر کند.
ایروانی بیان کرد: در ابتدا بنا به توصیه پزشک خانوادگی مان و شرایط اضطراری که داشتیم مادرم را برای انجام جراحی آنژیو به بیمارستان جم بردیم اما پس از انجام این مراحل به پیشنهاد دوستان او را به بیمارستان دی منتقل کردیم.
وی در پایان اظهار کرد: از همه مردم می خواهم برای بهبودی حال مادرم دعا کنند تا بتواند این ۴۸ ساعت حیاتی را طی کند و به سلامت به خانه بازگردد.

حذف کردن به سبک بزرگ آقا

1585-74

گروه تلویزیون: سریال «شهرزاد۲» در حالی پایان یافت که جذابیت فصل اول را نداشت و مورد هجوم انتقادات بسیاری از جانب منتقدان و اهالی هنر قرار گرفت. حتی وجود کاراکترهای تازه وارد به فصل ۲ و حضور بازیگران شاخص سینما و تلویزیون هم نتوانست کمک چندانی کند.
بانی فیلم در دو بخش گزارشی در خصوص فصل دوم این مجموعه و نقاط ضعف و قوت آن داشت و نظر تعدادی از منتقدان، نویسندگان و کارگردانان را جویا شد که در روزهای گذشته از نظر گذراندید.
در مجموع انتقاداتی که به فصل دوم «شهرزاد» وارد بود، همگی به نوعی متفق القول بودند که داستان و فیلمنامه «شهرزاد۲» نقاط ضعف بسیاری دارد و از طرفی تعجیلی که گروه سازنده در فصل دوم این مجموعه داشت، باعث شده است که به کیفیت کار لطماتی وارد شود.
مهمتر اینکه حذف شخصیت های قدرتمند از فیلمنامه نیازمند حضور جایگزین های مناسب و هم وزنی بود که این اتفاق نیفتاد. چرا که شخصیت مقتدر و قدرتمندی چون «بزرگ آقا» نیازمند جایگزین بهتری بود که میسر نشد.
همچنین داستان های فرعی که در کنار داستان اصلی و در حواشی روایت شدند از جمله قصه شاپور و همسرش و یا شربت و نصرت، به جذابیت کار اضافه که نکرد، چندان مورد توجه هم قرار نگرفت و ترفند نویسنده برای جذاب کردن داستانی که متریال لازم را نداشت، مؤثر واقع نشد.
پس از انتقادات و مطالبی که حسن قلی زاده از مدیران فیلمبرداری سینمای ایران در مورد مشکلات مربوط به تصویربرداری این سریال نوشت و در بانی فیلم شماره «۳۵۳۰» منتشر شد، یادداشت مجید میرفخرایی دومین نگاه تخصصی از دیدگاه یک فعال سینمایی نسبت به مشکلات سریال «شهرزاد» است:
فیلمنامه شهرزاد در دورانی اتفاق می افتد که فضاسازی به ظاهر آسان، ولی در واقع دشوار است. آسان از این نظر که بالاخره می شود چند خانه مناسب و تعداد انگشت شماری ماشین و مقداری وسایل از این طرف و آن طرف جور کرد. و خدا رحمت کند زنده یاد علی حاتمی را که برای هزاردستان دکور لاله زار را بنا کرد که در تمامی سریالها و فیلم های مربوط به آن زمان استفاده شود. دریغ از یک تشکر در تیتراژ از استاد.
ولی چرا دشوار؟ دشوار از این نظر که استفاده درست از این اندک داشته ها کاری است بس دشوار. امانتداری در رنگ آمیزی و حال هوای درست صحنه ها مطابق آن زمان با در نظر گرفتن خواسته های فیلمنامه کاری است نه چندان آسان. به قول علی حاتمی که هنگام طراحی جهان پهلوان تختی به من می گفت هنوز عکسهای آن دوران در آلبومها و پستوی خانه ها و سر طاقچه ها هست. «خطا کنیم به راحتی قابل فهم است.» این جمله در ذهنم از آن زمان حک شده است. با این نگاه فصل اول شهرزاد را دیدم.
رنگهای تند دیوار ها و وسایل نا همگون و تزیینات صحنه ها مرا یاد نصیحت استاد انداخت، ولی عیب ها در پشت فیلمنامه جذاب و کارگردانی توانمند و بازی استاد نصیریان و دیگر بازیگران پوشیده ماندند، ولی از نظر کارگردان مخفی نماند. زمانی که برای فصل دوم شهرزاد به عنوان مدیر هنری دعوت شدم، زمان لازم را درخواست کردم که تا حد ممکن فضا را قابل باور کنم و فتحی منطق این تغییرات را در سناریو لحاظ کرد. در خانه بزرگ آقا لایه های گچ با همکاری متخصصین میراث فرهنگی برداشته شد تا برنگ اصلی آن دوران برسیم. فضای باغ و معماری آن تغییر کرد و با در نظر گرفتن فشار دیکتاتوری آن زمان فضاسازی شکل می گرفت. در این دوران وسایل صحنه و ترکیب لباسها از یکدستی برخوردار بودند و هنوز نو کیسه گی به زندگی اجتماعی ما راه پیدا نکرده بود. شهر تکلیفش با خودش روشن بود. تمام سعی بر این بود که این موارد رعایت شود و کارگردان کمک شایسته ای می کرد تا این مهم انجام شود. ما سعی کردیم نو کیسگی در صحنه ها نباشد، ولی دریغ که از جای دیگری سر برآورد نه از جلوی دوربین این بار از پشت دوربین پیدا شد. توصیه می شد که رنگ کار بیشتر شود گویا الگوی کار سریالهای ترکی شده بود. زیرا آنها به پول نزدیکتر بودند. بستر سریال که فیلمنامه بود نیز دچار بلاتکلیفی شد و حضور بازیگران صاحب نام نیز کمکی نکرد و احساس می کردم رفیق چندین ساله من که کارهای با ارزشی را در کنارش بودم فقط می خواهد آبرومندانه کار را تمام کند. بدا به حال ما که الگویمان حریم سلطان شده و غرور کاذبی پیدا کردیم که شکستمان را با شکست سریال بازی تاج و تخت مقایسه می کنیم.
عاقبت در سه قسمت آخر من و تعدادی از گروهم حضور نداشتیم و یاد روزهایی افتادم که چه راحت با کمبود بودجه کنار می آمدیم وسریالهای ماندگار می ساختیم.
و ضربه آخر زمانی بود که به علت اختلاف نظرهای پیش آمده عنوانهای من و گروهم در تیتراژ به گونه ای دیگر نوشته شد و یا حذف گردید.

تحریم بانکی ایران به فروشندگان فیلم رسید!

1585-75

برخی فعالان عرصه فروش فیلم که در بازار فروش فیلم «کن» اقدام به فروش فیلم به طرف های خارجی کرده اند، هم اکنون با مشکلات جدی در زمینه بازگشت پول های خود به دلیل تداوم تحریم های مالی مواجه هستند.
خبرگزاری فارس: توافق هسته ای ایران و کشورهای عضو ۵+۱ که قرار بود ضمن برداشتن تحریم های هسته ای علیه ایران، مشکلات اقتصادی و معیشتی ایران مردم ایران را کاهش دهد، این روزها با مشکلات جدی از جمله بدعهدی برخی طرف های برجام، به ویژه آمریکا مواجه است. در این بین کشورهای اروپایی نیز تحت تاثیر ساختار پیچیده تحریمی آمریکا علیه ایران و تحریم های پولی بانکی، برای برخی بازرگانان و حتی فعالان عرصه فرهنگی و تولید فیلم، مشکلاتی را ایجاد کرده اند.
بر اساس اخبار رسیده، برخی فعالان عرصه فروش فیلم که در بازار فروش فیلم «کن» (که همه ساله همزمان با برگزاری جشنواره فیلم کن در فرانسه برگزار می شود) اقدام به فروش فیلم به طرف های خارجی کرده اند، هم اکنون با مشکلات جدی در زمینه بازگشت پول های خود به دلیل تداوم تحریم های مالی مواجه هستند.
این مشکلات بیشتر مربوط به آن دسته از فروشندگان و فعالان فروش فیلم در بازار فیلم فرانسه است که دارای اقامت در این کشور نیستند و به همین دلیل بانک هایی نظیر بانک LCL فرانسه برای پرداخت پول به صاحبان آثار مشکلاتی را ایجاد کرده و هم اکنون پس از حدود ۴ ماه از برگزاری جشنواره و بازار فیلم کن، پول بسیاری از این فعالان عرصه فیلم، در حساب های آنها بلوکه شده است.
مشخص نیست مسئولان چه تدبیری برای حل این معضل ایجاد شده برای فعالان عرصه فرهنگی و هنری دارند، آن هم در حالی که وزیر امور خارجه چندی پیش صریحا اظهار داشت که «ما حتی نمی توانیم یک حساب بانکی در انگلیس افتتاح کنیم.»
از سوی دیگر بازار فیلم کن یکی از مهمترین رویدادهایی است که مورد توجه سینماگران و صاحبان آثار سینمایی بوده و فروش فیلم به دیگر کشورها در این بازار، زمینه درآمدزایی و تبادل فرهنگی را فراهم می کند و فیلم های ایرانی نیز مورد توجه جدی مخاطبان اروپایی و آمریکایی قرار می گیرد.

نمایش ائو و لیلا و نفس در استرالیا

1585-76

فیلم «رگ خواب» در افتتاحیه جشنواره رقابتی فیلمهای ایرانی در استرالیا به نمایش در می‎آید و علاوه بر آن فیلم‎ها «ائو /خانه» به کارگردانی اصغر یوسفی‎نژاد، «لیلا» ساخته داریوش مهرجویی، «نفس» به کارگردانی نرگس آبیار (نماینده سینمای ایران در اسکار ۲۰۱۸)، «مرا به خانه ببر» آخرین ساخته عباس کیارستمی به همراه فیلم‌هایی چون «خانه دختر» به کارگردانی شهرام شاه‌حسینی، «سد معبر» ساخته محسن قرائی،«اسرافیل» از آیدا پناهنده، «نگار» ساخته رامبد جوان، «راه رفتن روی سیم» از احمدرضا معتمدی و «زرد» به کارگردانی مصطفی تقی‌زاده در این رویداد سینمایی حضور دارند.
سال گذشته جایزه انار طلایی بهترین فیلم جشنواره فیلم‌های ایرانی در استرالیا به فیلم «ابد و یک روز» ساخته سعید روستایی رسید و «اژدها وارد می‌شود» از مانی حقیقی نیز برنده جایزه هیات داوران شد. ناصر هاشمی برای «برادرم خسرو» و لیلا حاتمی برای بازی در فیلم «من» نیز به ترتیب برنده جایزه بهترین بازیگر مرد و زن این رویداد سینمایی شدند.
این جشنواره از تاریخ ۵ نوامبر (۱۴ آبان) در بریسبن، از تاریخ ۱۲ نوامبر (۲۱ آبان) در شهرهای سیدنی و آدلاید و از تاریخ ۱۹ نوامبر (۲۸ آبان) در شهرهای پِرت و کانبرا نیز آغاز می‎شود.