1584-53

8 جایزه فستیوال ها برای انیمیشن ایرانی لایت سایت

1584-54

انیمیشن «لایت سایت» به کارگردانی مسلم طباطبایی در جشنواره های جهانی، 8 جایزه دریافت کرد این جوایز شامل: جایزه بهترین فیلم دانشجویی از Sunrise Film Festival امریکا.
جایزه بهترین انیمیشن کوتاه بین المللی از جشنواره Pink City International short Film هندوستان، جایزه بهترین انیمیشن از جشنواره Full Bloom Film Fest امریکا و جایزه بهترین انیمیشن جشنواره امریکایی Moondance، و بهترین انیمیشن فستیوال Jahorina Film Fest بوسنی و هرزگوین و جایزه هیئت داوران نهمین جشنواره DTLA Film Fest امریکا و همچنین جایزه بهترین فیلم کوتاه یونیورسال فیلم فستیوال امریکا، جایزه بهترین فیلم دانشجویی در ویمبلدون انگلیس.

نماینده شیراز تقاضای برگزاری روز کورش را کرد

1584-55

برای نخستین بار در ایران یک نماینده مجلس، آنهم از شیراز تقاضای برگزاری مراسم روز کورش را کرد.
نماینده مردم شیراز از وزیر ارشاد خواست، روز هفتم آبان ماه بعنوان معرفی فرهنگ و تمدن ایران، و هویت تاریخی و ریشه های فرهنگی یک ملت و سرزمین، روز کورش بزرگ نامیده شده و مراسمی برپا گردد.
وی معتقد است برگزاری روز مولانا در قونیه سبب جذب توریست ها و عاشقان فرهنگ و تاریخ درسراسر جهان شده است ولی تا امروز در ایران کمتر به این زمینه پرداخته شده است. چرا که کورش بنیانگذار حقوق بشر و یکی از افتخارات تاریخ و تمدن ایران و جهان است.
جالب اینکه همه ساله خود جوانان ایرانی در داخل در شیراز به برگزاری مراسمی جهت بزرگداشت و تولد کوروش برپا می دارند.

شکایت اردلان سرفراز از خوانندگان داخل ایران

1584-56

بدنبال شکایت رسمی اردلان سرفراز از نسل ترانه سرای نوین ایران، از چند خواننده داخل ایران، بدلیل اجرای برنامه هایش بدون مجوز و غیرقانونی، دادگاه کیفری در تهران، سه خواننده را محکوم شناخت.
خبرهای داخل ایران نشان میدهد که شکایت اردلان سرفراز علیه علی صادقی بخاطر اجرای «برخیز» با صدای سینا سرلک و سوغاتی با صدای علی لهرابی و رضا صادقی است که هر سه خواننده مدعی شدند از سوی دادگاه نامه ای دریافت نکرده و در دادگاه حضور نداشته اند.
گویا دادگاه برای 3 خواننده روز ایران، دو سال حبس تعزیری صادر کرده است.
رضا صادقی در پی این شکایت، اردلان سرفراز را پیرمرد جا افتاده ادبیات خواند و گفت با نقطه نظرها و افکار آقای سرفراز هیچ سنخیتی ندارم اما در جایگاه پیرمرد جا افتاده ی ادبیات مختلف برای او احترام قائل هستم. حالا چرا پیرمرد خدا داند!

جشنواره پارس استندآپ کمدی در اروپا

1584-58

در ژانویه سال 2018 نخستین جشنواره هنری پارسی زبانان در اروپا (پاریس) برگزار میشود و انجمن فرهنگی پرشیانا که یک انجمن متشکل از فارسی زبانان ایرانی، تاجیک و افغان هستند در زمینه فرهنگ و هنر فارسی زبانان فعالیت می کند.
مهراب قاسم خانی و شقایق دهقان زوج نویسنده و طنزپرداز، به عنوان داوران بخش استندآپ کمدی این جشنواره برگزیده شدند و شرکت کنندگان حداکثر 5 اثر از کارهای خود را که حدود 2 دقیقه باشد از طریق تلفن دستی ضبط و به جشنواره می فرستند و 20 نفر برای پخش آموزش و اجرا به پاریس دعوت می شوند تا در آخرین مرحله حضور داشته باشند.

یک نمایش ایرانی برنده جایزه فستیوال بلگراد شد

1584-59

یک نمایش ایرانی بنام «شنیدن» به کارگردانی امیررضا کوهستانی، جایزه ویژه فستیوال بین المللی تئاتر بیتف بلگراد را از آن خود ساخت.
این نمایش در بلگراد، اسکوییه (مقدونیه) ودرپنجاه و یکمین سالگرد فستیوال بیتف روی صحنه رفته است. هیات داوران جایزه اول فستیوال را با عنوان «ماریا تریلویج»، اجرای «مانت اولیمپوس» به کارگردانی یان بارفه از بلژیک دادند.
داوران نمایش «شنیدن» را به اتفاق جسورانه و قدمی به جلو در تئاتر معاصر خواندند.

ثبت ساز سنتور توسط چینی‌ها صحت ندارد

1584-60

سرپرست تدوین‌ پرونده‌های «موسیقی بخشی‌های خراسان» و «موسیقی اقوام ایرانی» برای ثبت در فهرست نمونه میراث فرهنگی ناملموس یونسکو در بخش دیگری از صحبت های خود در پاسخ به پرسشی مبنی بر طرح برخی از شایعات برای ثبت جهانی ساز سنتور توسط کشور چین تصریح کرد: تا آنجا که من اطلاع دارم این موضوع به هیچ عنوان صحت ندارد.
به این سادگی ها نیست که مدیران هر کشوری صبح بیدار شوند و نسبت به ثبت جهانی یک ساز اقدام کنند و بعد همه چیز بر طبق خواسته آنها جلو برود. پروسه ثبت جهانی سازها دربرگیرنده اقداماتی زیر نظر یونسکو است که کشورهای دیگر نیز از طریق سامانه اینترنتی این نهاد بین المللی آگاه می شوند و حتی اگر حرف و موضوع و شکایتی هم در این زمینه داشته باشند می توانند تا یک سال درباره آن موضوع خاص اقدامات لازم را انجام دهند بنابراین مطمئن باشید که هنوز موضوعی بر مبنای اینکه ساز سنتور توسط چینی ها در حال ثبت جهانی است امری کذب است و من آن را تایید نمی کنم. وی در پایان گفت: هم اکنون بازی «چوگان» مستقلا به نام ایران و ساز کمانچه در قالب یک پروژه مشترک میان کشورهای ایران و آذربایجان در مرحله ثبت میراث جهانی قرار دارد که امیدوارم در این دو مورد بتوانیم به نتایج مثبتی برسیم.