1535-41

جایزه هیات داوران جشنواره Seminci به فروشنده

1535-42

فیلم فروشنده ساخته اصغر فرهادی، از سوی هیات داوران جوان شصت و یکمین دور جشنواره فیلم سیمنسی در شهر وایا دولید اسپانیا، با دریافت جایزه بهترین فیلم تقدیر شد.
این فیلم در بخش غیر رقابتی و مسابقه این جشنواره شرکت کرد ولی از میان همه فیلم های رقابتی و غیررقابتی، بهترین فیلم شناخته شد.
این جشنواره قدیمی، امسال جایزه اسپایک طلای بهترین کارگردانی را به پائولو ویرزی برای فیلم «دیوانه از لذت» و دنیل بوتلو و والریا برونی بهترین بازیگران مرد و زن انتخاب شدند.

بازیگر نقش فرهاد:
فیلمبرداری شهـرزاد 2 ادامـه دارد
آتنه فقیه نصیری به شهرزاد 2 پیوست

1535-43

مصطفی زمانی بازیگر سریال شهرزاد 2، این هفته گفت حدود یک ماه است در این سریال به بازی مشغول است. زمانی گفت ذائقه مردم میتواند در طول دوره های زمان تغییر کند و معمولا کارهایی که پیش از این یک فصل از آنها تولید شده اند فصل دوم مورد اختلاف سلیقه هایی واقع شده است.
من اطمینان دارم که حسن فتحی کارگردان سریال، کارش را بلد است و مسلما فصل دوم قوی تر از فصل اول است. بازیگر نقش فرهاد در سریال شهرزاد گفت زمانی که ما فصل یک را کار می کردیم، نمی دانستیم چقدر مورد استقبال قرار میگیرد. زمانی گفت مدتی است تصویربرداری آن آغاز شده و من یک ماهی است سرکار هستم و روزی 12 ساعت کار می کنیم. داستان فصل دوم شهرزاد از قسمت 29 به بعد اتفاق می افتد ولی ما اجازه نداریم به مسائل کلیدی سریال بپردازیم.
در این میان آتنه نصیری به این جمع پیوسته، قبلا امیرجعفری، رویا نونهالی و رضا کیانیان نیز به شهرزاد اضافه شده بودند.

امیر نادری رئیس هیات داوران
جشنواره بین المللی تسالونیکی

1535-44

امیر نادری کارگردان صاحب سبک ایرانی مقیم امریکا، اینروزها بعنوان رئیس هیات داوران جشنواره جهانی تسالونیکی درجنوب شرقی اروپا در یونان انجام وظیفه می کند.
این جشنواره که قدیمی ترین فستیوال سینمایی حوزه بالکان است به فیلمسازان جدید در سراسر جهان تعلق دارد.
پنجاه وهفتمین دوره این جشنواره از 3 نوامبر آغاز شده تا 13 نوامبر ادامه دارد ولی هیچ فیلمی از ایران در آن در بخش مسابقه شرکت ندارد. درحالیکه 17 فیلم برگزیده از 17 کشور در بخش مسابقه شرکت دارند و به برندگان بهترین فیلم بلند 40 هزار یورو، به برندگان جایزه هیات داوران 25 هزار یورو پرداخت میشود.
البته امسال در بخش ویژه این جشنواره فیلم های: اژدها وارد میشود ساخته مانی حقیقی و فروشنده ساخته اصغر فرهادی به نمایش در می آید.

یاسمینا رضا
نویسنده فرانسوی با ریشه ایرانی برنده جایزه ادبی شد

1535-45

هفته قبل جایزه گنکور 2016 به لیلا سلیمانی رمان نویس مراکشی فرانسوی تعلق گرفت و یاسمینا رضا با تبار ایرانی رمان نویس و نمایشنامه نویس معروف جایزه رنودو را دریافت کرد.
لیلا 35 ساله در حیطه روزنامه نگاری فعال بود، و این جایزه مهم را برای نگارش «ترانه شیرین» صاحب شد، او از 17 سالگی از مراکش به فرانسه آمد و تاب برنده جایزه اش درباره کشته شدن دو کودک به دست پرستارشان است.
یاسمینا رضا به خاطر رمان «بابل» برنده شد او قبلا برای نمایشنامه های خدای کشتار و هنر، شهرت یافته و جوایز انگلوساکسون، تونی و لارنس اولیویر را دریافت نموده.
یاسمینا از پدری یهودی بنام ژان رضا و مادری اهل مجارستان به دنیا آمده.

نامه عجیب حسام نواب صفوی به پوتین

1535-46

یک بازیگر جوان ایرانی بنام حسام نواب صفوی، که فارغ التحصیل رشته حقوق هم هست، طی نامه ای به پوتین رهبر روسیه نوشت: امکان سفر ایرانیان را بدون نیاز به پاسپورت و ویزا به کریمه ومناطق تحت تسلط روسیه بدهید تا ایرانیان بجای خرج ارزهای خود در ترکیه، در روسیه خرج کنند! و این ارزها به دست رفقای خودمان برسد!
حسام بعد از چندی نوشت چه پوتین نامه مرا خوانده و چه نخوانده باشد، او جواب نامه را در نطق اخیر خود داده است. پوتین به مردم روسیه گفت شما آزاد هستید به هرکجا که خواستید سفر کنید این حق شماست، اگر دنبال خوشی های زودگذر و بی فایده هستید به ترکیه سفر کنید و پول تان را در شکم قاتلین فرزندان تان بریزید و اگر بدنبال فرهنگی چند هزارساله و آرامش روح خویش هستید قطعا باید به ایران سفر کنید، این توصیه من است.
البته تا این لحظه، اظهارات منتسب به پوتین، که حسام صفوی به آن استناد کرده، در هیچ خبرگزاری رسمی تائید نشده است جالب اینکه خبرگزاری اسپوتنیک روسیه این نامه را در بخش فارسی خود منعکس نمود.

بهنوش بختیاری: با شوهرم کتک کاری کردم

1535-47

بهنوش بختیاری ستاره معروف سینما و تلویزیون، در یک مصاحبه تلویزیونی گفت من عاشق شوهرم هستم از شوهرم محمدرضا آرین، حتی لحظه ای جدا نمی شوم، هر دو عاشق بچه هستیم و چند کودک را به فرزندی پذیرفته ایم.
نکته مهم اینکه من به شوهرم گفته ام با لباس سپید عروسی به خانه ات آمده ام و با لباس سفید نیز از دنیا میروم ما یکی دو بار اختلاف نظر داشتیم و یکبار بطور جدی همدیگر را کتک زدیم که بصورت خاطره ای در دفتر زندگی مان ماند و دیگر هیچگاه کتک کاری نکردیم.
محمدرضا آرین شوهر بهنوش، یک نویسنده و کارگردان است.

دختری رودررو از محمدرضا گلزار خواستگاری کرد

1535-48

دختری 30ساله که در یک گردهمایی با حضور محمد گلزار بازیگر محبوب سینما و تلویزیون ایران، دل به دریا زده واز او خواستگاری کرد جواب احترام آمیز ولی درحاشیه ای از او دریافت کرد.
این دختر که مدعی بود سالهاست به گلزار دل بسته تنها آرزویش ازدواج با این بازیگر است. در دیدار رو در رو یک جعبه شکلات به او هدیه داد و سپس گفت که خواستار زندگی همیشگی و بقولی زناشویی با گلزار است. گلزار که جا خورده بود ضمن سپاس از لطف و مهر این خانم گفت اجازه بدهید من به دیگر حاضرین برسم و خیلی سریع از او گذشت بقولی جواب نه را داد ولی این دخترخانم گفت با اینحال من ناراحت نمی شوم گرچه هنوز امیدوارم، ولی ایشان با هر دختر دیگری هم وصلت کند تبریک می گویم.

گلشیفته از پدرش بهراد فراهانی نوشت

1535-49

پدرم، پدر نازنینم، بزرگ مرد تئاتر ایران زمین،
تو کوهی که با وجود تیشه های سخت و طاقت فرسای روزگار، هرگز تکانی نخوردی، محکم و استوار ایستاده ای از بدو تولدت تا به امروز به خلق خدمت کردی و برای «مردم» کار کردی و دویدی. من سختکوشی، پویایی، و کم نیاوردن را از تو آموختم که حتی از سکته ای مهیب که وجود من و خانواده را به لرزه در آورد، به سلامتی بیرون آمدی و همچنان به قول خودت خدمتگزار مردم سرزمین مان هستی و از این بابت سربلند و مفتخر.
چه برکتی بیشتر از بزرگ شدن در آغوش گرم و پر مهر و غنی تو، مملو از شعر و آواز و قصه و هنر.
من برگی هستم کوچک، نشسته بر درختی تنومند، با ریشه های سترگ و قامتی بلند، توسرچشمه وجود من هستی، پدرم، پدر نازنینم، باباجون. سایه عظیم ات باشد بالای سر من تا هستم و نفس می کشم.

رخساره قائم مقامی به خاطر فیلم سونیتا
جایزه فستیوال آزادی را دریافت کرد

1535-50

همین هفته قبل رخساره قائم مقامی کارگردان جوان و هنرمند ایرانی، جایزه فدراسیون بین المللی حقوق بشر را در جشنواره فیلم بروکسل دریافت داشت.
این جایزه به خاطر فیلم سونیتا علیزاده مهاجر 16 ساله افغان، به او اهدا شد، که درواقع سونیتا که در نهایت فقر در تهران زندگی می کرد و خانواده اش تصمیم گرفتند او را به مردی مسن بفروشند، رخساره وارد میدان شد و با پرداخت 2 هزار دلار او را چون برده ای آزاد کرد.
سونیتا یک هنرمند نوجوان و شگفت آور بود، او آرزو داشت روزی خواننده رپ بشود و خود به ساختن شعر و آهنگهایی در همین زمینه پرداخت و با یک موزیک ویدیو بنام دخترفروشی که قصه همه دختران شبیه به خودش بود، ناگهان یک چهره جهانی شد و بورس تحصیلی در امریکا گرفت و به آرزوی بزرگ خود دست یافت.
این فیلم قصه سونیتا، قصه فریاد دختران نوجوانی است که در سنین پائین فروخته میشوند.

چه کسانی خانه شاعران را ویران می کنند؟
خانه بنان، خانه فروغ، خانه ابدی فرخی یزدی
و مزار محمدعلی سپانلو و سهراب سپهری؟

1535-51

در طی سالهای گذشته، گروهی دانسته و ندانسته خانه های خاطره انگیز و به روایتی تاریخی بزرگان هنر و ادب را ویران می کنند و بجایش ساختمان چند طبقه می سازند!
روزی که خانه بنان را در سال 1392 ویران کردند، هیچکس اعتراضی نکرد و نگفت چرا؟ به همین جهت وقتی مزار فرخی یزدی شاعر نامدار در یک پارک گم شد و بعد مزار محمدعلی سپانلو و سهراب سپهری ویران شد، هیچ سازمان و گروهی اعتراض نکرد و مسلما خیلی آسان خانه فروغ فرخزاد هم در دروس، که خانه خاطرات او بود ویران شد و بلافاصله به جایش یک ساختمان چند طبقه بالا رفت.