1632-34

درگذشت حسین عرفانی بازیگر و دوبلور قدیمی

1632-35

حسین عرفانی دوبلور قدیمی و بازیگر سریالهای قدیمی، هفته قبل براثر سرطان ریه در سن 76 سالگی در تهران درگذشت.
عرفانی و همسرش شهلا ناظریان از پرکارترین دوبلورهای تلویزیون و سینما بودند وعرفانی در واقع با فیلم «پروفسور کم حافظه» دوبله را آغاز نمود و بعدها با دوبله فیلم های اورسن ولز مورد توجه قرار گرفت و حدود 50 سال در کار دوبله فعال بود و بجای شخصیت های معروفی چون همفری بوگارت در شاهین مالت و کازابلانکا، بجای کلارک گیبل در برباد رفته، و همچنین بجای ارنولد شوارزنیگر و ساموئل جکسون و مورگان فریمن حرف زده بود.
عرفانی در فیلم سینمایی حرمت رفیق در سال 1356 و سریالهای : تلخ وشیرین(1352) عالیجناب (1396) شرکت کرد.
عرفانی برای دوبله فیلم گوزن ها با بهروز وثوقی و منوچهر والی زاده همراه بود.

رئیس تئاتر شهر و کارگردان بازداشت شدند

1632-37

به دلیل انتشار بدون مجوز تیزر نمایش «رویای شب تابستان» در فضای مجازی کارگردان اثر و رئیس مجموعه تئاتر شهر بازداشت شدند.
به گزارش خبرنگار مهر، انتشار تیزر بدون مجوز نمایش «رویای شب تابستان» به کارگردانی مریم کاظمی که در سالن اصلی تئاتر شهر آخرین روز اجرای خود را سپری می کرد در فضای مجازی حاشیه ساز شد. تیزر مورد نظر به دلیل نداشتن مجوز و همچنین محتوای آن، باعث شد تا کارگردان اثر و سعید اسدی رئیس مجموعه تئاتر شهر به دادگاه فرهنگ و رسانه احضار و قاضی حکم قرار موقت را برای آنها صادر کند. در همین رابطه شهرام گیل آبادی مدیر عامل خانه تئاتر اعلام کرد با توجه به بازداشت دو تن از هنرمندان تئاتر، خانه تئاتر به محض اطلاع پیگیر امور مربوط به آزادی این دو هنرمند است.

«بدون تاریخ، بدون امضا»
نماینده سینمای ایران برای جوایز اسکار

1632-38

فیلم سینمایی «بدون تاریخ، بدون امضا» به کارگردانی وحید جلیلوند، گزینه نهایی ایران و نماینده ایران برای نودویکمین دوره جوایز اسکار خواهد بود و در روزهای آینده با اعلام رسمی این انتخاب، به عنوان گزینه نهایی به آکادمی علوم و هنرهای سینما معرفی می‌شود.
هیأت معرفی فیلم ایرانی برای جوایز اسکار 2019 در این دوره با ترکیب آتوسا قلمفرسایی (طراح صحنه و لباس) و محمد آلادپوش (فیلمبردار)، امین تارخ (بازیگر)، فرهاد توحیدی (فیلمنامه نویس)، رامین حیدری فاروقی (مستندساز)، محمدمهدی عسگرپور (کارگردان) و قاسم قلی پور (تهیه کننده) و رائد فریدزاده (معاون بین الملل بنیاد سینمایی فارابی) تشکیل جلسه داد و به بررسی فیلم‌ها پرداخت.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «کاوه نريمان، يكى از پزشکانِ پزشکي قانوني، در محل کارش با جسدى مواجه مي‌شود که وي را پيش از اين مي شناخته است.» امیر آقایی، هدیه تهرانی و نوید محمدزاده، ترکیب اصلی بازیگران این فیلم هستند که بازیِ محمدزاده مقابل دوربین پیمان شادمان‌فر مورد توجه قرار گرفته بود.
«بدون تاریخ، بدون امضا» در هفتاد و چهارمین دوره جشنواره فیلم ونیز در بخش افق‌ها، برنده جوایز بهترین کارگردانی و بهترین بازیگری شده و در چندین جشنواره دیگر نظیر پنجاه و سومین دوره جشنواره فیلم شیکاگو نیز جوایز مشابهی به دست آورده است. با این حال، این فیلم رقبای دیگری نظیر «عصبانی نیستم» به کارگردانی رضا درمیشیان داشت که در بخش پانورامای شصت و چهارمین دوره جشنواره فیلم برلین و برخی رویدادهای بین المللی دیگر مورد توجه قرار گرفته بود و انتظار می‌رفت اثر درمیشیان دست‌کم در میان نامزدها باشد.

شاهرخ خان در یک فیلم ایرانی

1632-39

شاهرخ خان بازیگر 54 ساله هندی، اینروزها از گرانترین بازیگران سینمای هند است از پدری مسلمان که از فعالان استقلال هندوستان در پاکستان بود، اصلیت خانوادگی اش به افغانستان میرسد.
شاهرخ خان همزمان کاپیتان تیم ملی کریکت هندوستان و فوق لیسانس رشته اقتصاد دانشگاه دهلی است و جالب اینکه دو تهیه کننده داخل ایران میکوشند تا شاهرخ خان را برای نقش یک قهرمان تاریخی دعوت کنند و تا این لحظه مسئله دستمزد بالای شاهرخ خان برای آنها مشکل شده و تنها راه شراکت او در تهیه این فیلم است.

سینمای  ایران در جشنواره های بین المللی

13 فیلم ایرانی در فستیوال سوئد

1632-40

در هجدهمین دوره فستیوال فیلم های ایرانی (یاری) در شهر استکهلم سوئد، 13 فیلم کوتاه، بلند سینمایی ایرانی راه یافته که در لیست: سد معبر (محسن قرایی) اسرافیل (آیدا پناهنده) در وجه حامل (بهمن کامیار)، مراد (بهمن کامیار) ماجان (رحمان سیفی زاده) روز دروغ (یعقوب کشاورز) آهوی پیشونی سفید (سیدجواد هاشمی) و فیلم های کوتاه: مثل بچه آدم، حیوان، آریو والیبال، شخصی، پاسپورت بوق ممتد قرار دارند.
قرار است دو تندیس به بهترین فیلم ها داده شود.داوران: علیرضا مجلل، میکائیل هیلین، سعید شریفیان، مینا آذریان و رضا باقر هستند.

فیلم سینمایی «درساژ» در فستیوال کپنهاک

1632-41

فیلم سینمایی درساژ ساخته پویا بادکوبه در فستیوال فیلم دانمارک از 27 سپتامبر تا 10 اکتبر شرکت می کند. این فیلم قبلا جایزه ویژه داوران برلین و سیمرغ فجر را بدست آورده است.

«بَرد» در 2 جشنواره

1632-42

فیلم مستند «بَرد» ساخته حمید جعفری در دو جشنواره جهانی در بخش رقابت ها شرکت کرد. جشنواره فیلم درخت زردآلو در ارمنستان و جشنواره فیلم باکال در روسیه، از این فیلم استقبال کردند.

«با من» در 3 جشنواره

1632-43

فیلم کوتاه «با من» ساخته آزاده قچاق در 3 جشنواره جهانی شرکت کرد.
جشنواره های پورتومادرین در آرژانتین، جشنواره فول بلوم در کارولینای شمالی و جشنواره موندنس در امریکا میزبان این فیلم بودند.