1631-67

افتتاح جشنواره آنتالیا با فیلم «همه می دانند»

1631-68

جشنواره بین المللی فیلم آنتالیا که پنجاه‌ و پنجمین دوره خود را از ۲۹ سپتامبر تا ۵ اکتبر ۲۰۱۸ (۷ تا ۱۳ مهر) برگزار می‌کند، فیلم «همه می‌دانند» اصغر فرهادی را به عنوان فیلم افتتاحیه این دوره خود انتخاب کرد. این فیلم اولین اکران خود در ترکیه را با این جشنواره تجربه می‌کند.
این جشنواره که جوایز ویژه‌ای به فیلم‌های سینمایی ترکیه اهدا می‌کند امسال با توجه به اینکه ترکیه میزبان بیش از ۴ میلیون پناهنده بوده است، موضوع «انسان» را به عنوان موضوع اصلی خود برگزیده است. در بخش رقابتی این دوره ۱۰ فیلم شرکت دارند که فیلم «لرد» به کارگردانی محمد رسول اف در این بخش جای دارد. دیگر فیلم‌های این بخش شامل ۲ فیلم از ترکیه، یک فیلم از آمریکا، گرجستان، فرانسه، ژاپن-فرانسه، آلمان، مکزیک و چین است.
سال ۲۰۱۶ فیلم «فروشنده» فرهادی در این جشنواره به نمایش درآمد و اصغر فرهادی جایزه ویژه جشنواره سینمایی آنتالیا در ترکیه را به پاس دستاوردهای ارزنده هنری دریافت کرد.
جشنواره بین‌المللی فیلم آنتالیا امسال در مجموع ۵۵ فیلم بلند به نمایش درمی‌آورد. این جشنواره از سال ۱۹۶۲ در این شهر ساحلی ترکیه آغاز شد و از رویدادهای مهم هنری آن کشور محسوب می‌شود.

اسپانیا و آرژانتین آماده اکران «همه می دانند»

1631-69

پایگاه خبری تئاتر: فیلم اسپانیولی‌زبان «همه می‌دانند» به کارگردانی اصغر فرهادی از تاریخ ۱۲ سپتامبر در ۲۳۶ سینمای اسپانیا اکران شد و از تاریخ نهم سپتامبر نیز با ۱۵۰ سینما در آرژانتین اکران خود را شروع کرد.
فیلم اسپانیولی‌زبان «همه می‌دانند» با بازی «حاویر باردم» و «پنه لوپه کروز» اولین نمایش جهانی خود را به عنوان فیلم افتتاحیه هفتادویکمین جشنواره فیلم کن و در بخش رقابتی این رویداد سینمایی تجربه کرد. پیش از این نیز در سینماهای فرانسه و بلژیک اکران شده است و علاوه بر اسپانیا و آرژانتین از ۲۰ سپتامبر در روسیه و از ۲۷ سپتامبر در سینماهای آلمان اکران خواهد شد.
ساخته جدید فرهادی تاکنون به کشورهای دیگری چون اتریش، ژاپن، چین، یونان، هنگ کنگ، مجارستان، لهستان، جمهوری چک، اسلواکی، سوئیس، تایوان، ترکیه، صربستان و منطقه بالتیک، منطقه اسکاندیناوی و آمریکای لاتین نیز فروخته شده است.
در خلاصه داستان فیلم «همه می‌دانند» آمده است: کارولینا برای دیدار با خانواده‌اش از آرژانتین به زادگاهش اسپانیا بازمی‌گردد. در این سفر که پیش‌بینی می‌شد به تجدید دیدار اعضای خانواده خلاصه شود، رویدادهای غیرمنتظره‌ای به وقوع می‌پیوندد که بر روند زندگی کارولینا تاثیر می‌گذارد. علاوه بر «پنه‌لوپه کروز»، «حاویر باردم» و «ریکاردو دارین» بازیگر مطرح آرژانتینی، «ادوارد فرناندز»، «باربارا لنی»، «الویرا مینگز»، «ایما کوئستا»، «روژه کاسا مایور» و «رامون باره‌آ» از دیگر بازیگران اصلی هشتمین فیلم بلند فرهادی هستند.

ناصرچشم آذر نابغه ای که موسیقی در رگهایش جاری بود

1631-72

دبیر سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان در آیین نکوداشت ناصر چشم آذر آهنگساز فقید سینمای ایران گفت: خدا را شاکرم که به ما توفیق این را داد که بتوانیم بخشی از تلاش های یکی از بهترین آهنگسازان سینما را سپاس بگوییم و امیدوارم به زودی شاهد فیلمی از زندگی این بزرگوار بر پرده سینما باشیم.
به گزارش رسیده، آیین نکوداشت زنده یاد ناصر چشم آذر با حضور خانواده این هنرمند فقید و جمعی از مسئولان جشنواره و سینماگران عصر یکشنبه ۱۱ شهریور در شهر اصفهان برگزار شد.
فریال بهزاد نویسنده و کارگردان سینمای کودک و نوجوان به بهانه نکوداشت ناصر چشم آذر در جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان درباره این هنرمند گفت: آهنگسازی یکی از فیلم هایی که تصمیم داشتم آن را به جشنواره کودک برسانم، به آقای چشم آذر سفارش داده بودم. هر بار که به خانه ایشان می رفتم تا آهنگ را گوش کنم به من می گفتند که هنوز آماده نشده است.
این کارگردان افزود: آقای چشم آذر در آن زمان به عرفان و الهیات علاقه زیادی داشتند و چند شمع و عود روشن کرده بودند. ساخت آهنگ آنقدر عقب افتاد که من از رسیدن فیلمم به جشنواره ناامید شدم. تا اینکه یک روز با من تماس گرفتند و گفتند آهنگ آماده شده است. آهنگی که برای من ساخته بودند بسیار سحر آمیز و زیبا بود و من غرق در آن شدم.
وی ادامه داد: خوشبختانه فیلمم نیز به جشنواره رسید و کودکان نیز با این آهنگ ارتباط خوبی برقرار کردند و من همان موقع متوجه شدم که من با یک نابغه همکاری کرده ام، نابغه ای که ساخت موسیقی در رگ هایش جاری بود و تصمیم گرفتم همکاری بیشتری با آقای چشم آذر داشته باشم اما متاسفانه انجام نشد.
بهزاد عنوان کرد: آلبوم «باران عشق» یکی دیگر از شاهکارهای چشم آذر است که به نظرمن همه با شنیدن قطعات آن به آرامش می رسند. من افتخار می کنم که در یکی از فیلم هایم با آقای چشم آذر همکاری داشته ام.
همچنین فرزاد اژدری کارگردان فیلم «عملیات مهدکودک» و مدیر دبیرخانه جشنواره نیز گفت: برای من بسیار سخت است درباره کسانی که دوستشان دارم و از دنیا رفته اند، صحبت کنم. تا جایی که بتوانم به مراسم ترحیم شان هم نمی روم. بعد از فوت آقای چشم آذر عزیزی از من پرسید که چرا در مراسم ترحیم ناصر چشم آذر شرکت نکرده ام و من در جواب گفتم که نمی خواهم باور کنم که این اتفاق افتاده و او را از دست داده ایم.
وی ادامه داد: آقای چشم آذر در ساخت فیلم «عملیات مهدکودک »کمک زیادی به من کردند. ایشان علاوه بر آهنگ سازی این فیلم اصرار زیادی داشتند تا من «عملیات مهدکودک ۲» را بسازم و ایده های خوبی برای ساخت این فیلم به من پیشنهاد کردند.
در ادامه علیرضا رضاداد دبیر سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان نیز گفت: خوشحالم که آیین های بزرگداشت و نکوداشت در جشنواره به نوعی کلاس درس در این رویداد، تبدیل شده و علاقه مندان زیادی در این مراسم ها شرکت می کنند.
علیرضا رضاداد نیز خاطر نشان کرد: خدا را شاکرم که به ما توفیق این را داد که بتوانیم بخشی از تلاش های یکی از بهترین آهنگسازان سینما را سپاس بگوییم و امیدوارم به زودی شاهد فیلمی از زندگی این بزرگوار بر پرده سینما باشیم.

لوریس چکناواریان: پدرم از سینما داران قدیم ایران بود

1631-71

اولین اکران عمومی مستند «۱۳ اُکتبر ۱۹۳۷» با حضور لوریس چکناواریان و بکتاش آبتین در شهرکتاب مرکزی با جلسه پرسش و پاسخ درخصوص فیلم برگزار شد.
در این نشست ابتدا لوریس چکناواریان در خصوص زندگی اش گفت: شاید اگر این مستند را حالا از من می گرفتند حرف های دیگری می زدم اما این من در ۶ سال پیش هستم.این فیلم را ۶ سال قبل درباره من ساخته اند اما حالا اکران شده است.
رهبر نت های مهربان در ادامه به حرف هایش علاوه کرد: هرگز دیروز وجود ندارد. فردا شاید بیاید اما دیروز مرده است. امروز بهترین روز برای زندگی است. من به دنیا این گونه نگاه می کنم و سعی کردم در مستند هم این حس را القا کنم. هر چند که اعتقاد دارم انسان هرگز صد در صد موفق نمی شود که اتفاقا خوب هم هست چرا که مجموعه نرسیدن ها از ما انسان کامل تری می سازد. زندگی یعنی اگر یک دو قدم به جلو می.روی حتما یک قدم به عقب برداری. در غیر این صورت هرگز موفق نخواهی شد. او در پایان گفت: در ابتدا من فکر کردم یک مصاحبه ۱۰ دقیقه ای است نمی دانستم یک فیلم یک ساعتو ده دقیقه ای قرار است بسازند اما من بسیار در مقابل دوربین راحت هستم چرا که پدرم از سینماداران قدیم ایران بود. این مستند را هم دوست دارم. اصلا تصمیم دارم یک فیلم هم بازی کنم چرا که اعتقاد دارم حتی اگر بد، انسان باید کارهای درست را تجربه کند. در برنامه ام بازی در یک فیلم هم قرار داده ام.
بکتاش آبتین نیز در خصوص ساخت مستند توضیح داد: بسیار خوشحالم که استاد اجازه ساخت زندگی شان را به من دادند. در فیلم «۱۳ اکتبر ۱۹۳۷» تلاش کردیم تا چکناواریان را همانگونه که هست با همان صفا و صمیمت و کودکی درونش نشان بدهیم.»
او ادامه داد: «من در زمان ساخت این فیلم و معاشرت با چکناواریان بسیار لذت بردم زیرا او هنرمندی است که با انسان درونش تفاوتی ندارد.»

فیلمهای ایرانی در جشنواره های بین المللی

فیلم «رونا مادر عظیم»
در فستیوال بوسان

1631-73

فیلم سینمایی «رونا مادرعظیم» ساخته برادران محمودی در فستیوال فیلم بوسان در کره جنوبی به نمایش در می آید. جمشید محمودی با فیلم «چند متر مکعب عشق» در فستیوال بوسان شرکت کرده بود. این فستیوال از 4 تا 13 اکتبر برگزار میشود.

فیلم روزهای نارنجی
در فستیوال کانادا

1631-74

فیلم سینمایی «روزهای نارنجی» ساخته آرش لاهوتی در جشنواره فیلم کالگری کانادا به نمایش در می آید. روزهای نارنجی با حضور هدیه تهرانی و علی مصفا، قصه زنی 45 ساله واسطه استخدام کارگران فصلی است.

فیلم تنفس در جشنواره گرجستان

1631-75

فیلم «تنفس» به کارگردانی فرشید ایوبی نژاد در جشنواره بین المللی باتومی گرجستان راه یافت.
کارگردان فیلم فرشید ایوبی نژاد و قصه زندگی سخت چند کارگر است.