1626-37

بدرقه مسافر اسکار

1626-38

داستان معرفی فیلم‌ های ایرانی در دوره ‌های مختلف به جشنواره ‌های خارجی، گاهی حاشیه‌ ساز می شود. برخی از جشنواره‌ ها که علی ‌الظاهر خودشان فیلم‌ هایی را دعوت می ‌کنند، اختلافی در داخل کشور تولید کننده به وجود نمی‌ آید، اما مهمترین بحث مربوط به جایزه اسکار است که هیأت انتخابی دارد و لیستی از فیلم‌ هایی که ویژگی‌ هایی خاص را دارند، مورد بحث قرار می‌ دهند و در نهایت یک فیلم به‌ عنوان نماینده ایران در اسکار هر ساله به آکادمی معرفی می‌ شود. این فیلم‌ ها در نخستین گام باید اکران داخلی داشته باشند.
این اول ماجراست و بعد از این احتمالاً فیلم باید ویژگی‌ هایی هم داشته باشد که در رقابت با سایر فیلم‌ ها از کشورهای دیگر (در بخش فیلم غیرانگلیسی) کم نیاورد. سال‌ های مختلف فیلم‌ هایی به نمایندگی از ایران به اسکار گسیل شده و طی این سال‌ ها اصغر فرهادی دو بار توانسته اسکار را برای سینمای ایران به ارمغان بیاورد.
در پی انتشار نامه کانون کارگردانان خانه سینما درباره نحوه انتخاب نماینده کشورمان برای رقابت در اسکار بهترین فیلم خارجی‌ زبان، هر چند بنیاد سینمایی فارابی توضیحاتی را ارائه کرد، اما به نظر می رسد این نامه آغازگر چالشی است که می تواند روند انتخاب فیلم را دچار تحول کند.
با سسروس الوند کارگردان قدیمی در این باره صحبت شده است.

***

سیروس الوند: فیلمی برای اسکار انتخاب و بعد عوض می شود!

1626-43

سیروس الوند کارگردان سینما، با انتقال مسئولیت انتخاب فیلم نماینده اسکار از بنیاد سازمان سینمایی فارابی به خانه سینما موافق هست.
کارگردان «دستهای آلوده» و «این سیب هم برای تو» درباره ارزیابی و هدف کانون کارگردانان از انتقال مسئولیت انتخاب فیلم نماینده اسکار از فارابی به خانه سینما، به بانی فیلم گفت: به نظرم درصورتی که این انتقال صورت گیرد،خانه سینما باید برای حسن انجام کار هیأتی را تشکیل دهد. در دوره های گذشته در هیأت انتخاب بودم و در مواردی دیده ام فیلمی که در نهایت انتخاب شده، به نحوی کنار رفته است و دو- سه نفر در یک تغییر رویکرد، نظرات شان را عوض کرده اند تا فیلم دیگری راهی اسکار شود. آن هم آثار فیلمسازانی که در نهایت با مواضع رسمی و دولتی هماهنگ می شدند و برای همین فیلمشان انتخاب می شد. به نظرم اگر خانه سینما نماینده ایران برای معرفی به اسکار را انتخاب کند، صحیح تر هست. به هر حال مطمئن باشید اگر فیلمی انتخاب شود، ولی مورد پسند مسئولان نباشد، به نحوی نمی گذارند آن فیلم برود. هرچند در نهایت باورم این است فیلمی که نماینده ایران است به آکادمی ارسال شود، آنها نماینده سینمای ایران را نمی بینند، بلکه نماینده دولت و نظام را می بینند و در نتیجه هر فیلمی را برنمی تابند. کانون کارگردانان یک پیشنهاد داده اند و باید ببینیم که این پیشنهاد مورد قبول واقع می شود یا خیر. در همه جای دنیا روالش این طور است که جامعه سینمایی آن کشور فیلم را انتخاب می کند، نه دولت و حکومت. اینجا دولت از یک عده سینماگر دعوت می کند که من هم در دوره ای در آن جمع بودم و کارمند دولت هم نبودم و فیلمسازان دیگر هم بودند. یک سال دیدم فیلمی انتخاب شد، ولی بهانه آوردند و یک هفته قضیه را به تأخیر انداختند و در آخر فیلم دیگری جایگزین آن شد، چون دو نفر رأیشان را عوض کردند!
کارگردان «تله» درباره نقاط ضعف و قوت بنیاد سازمان سینمایی فارابی طی این چند سال در انتخاب فیلم برای معرفی به اسکار، افزود: به هر حال این پروسه ناشناخته است. هر چقدر هم فیلم خوب انتخاب کنیم، باخبر نیستیم کشورهای دیگر چه فیلم هایی را انتخاب می کنند. معنای آن این نیست فیلمی که انتخاب کرده ایم حتماً جزو پنج فیلم می رود یا برنده جایزه می شود. تقریباً هر سال فیلمی که انتخاب شده فیلم خوبی بوده است. یک سال با فیلمی که انتخاب شده بود، موافق نبودم، اما رأی بالایی آورد و بالطبع انتخاب شد.

نبود بهروز وثوقی هم به ضرر بهروز بود
و هم به ضرر سینمای ایران

1626-40

محمد متوسلانی بازیگر پیشکسوت سینما، در گفتگویی جنجالی از چهل سال ممنوع التصویری و همکاری با بهروز وثوقی، فردین و ناصر ملک مطیعی و ناگفته های حضورش در سینمای فیلم فارسی گفت.
محمد متوسلانی با اشاره به اینکه پس از انقلاب از ادامه فعالیت در سینما باز داشته شد، گفت: سالها پس از انقلاب تنها مجوز کارگردانی پیدا کردم و چهل سال است که مجوز حضور در عرصه بازیگری را نداشتم.
متوسلانی در قسمت دیگری از این گفتگو با اشاره به اینکه بهروز وثوقی عاشق بازیگری بود تاکید کرد: نبود بهروز وثوقی در سینمای ایران باعث شد که هم بهروز وثوقی ضرر کند و هم سینمای ایران.
محمد متوسلانی بازیگر، کارگردان، فیلم نامه نویس و تهیه کننده سینما، بازیگری در سینما را از سال ۱۳۳۷ و با بازی در فیلم طوفان در شهر ما آغاز کرد. وی در کنار منصور سپهرنیا و گرشا رئوفی، گروه کمدی معروف و موفق آن روزهای سینمای ایران را به وجود آورند. متوسلانی هم مانند بسیاری از ستاره های سینما پس از انقلاب ممنوع التصویر شد و سالها بعد تنها توانست به صورت محدود، آن هم در عرصه کارگردانی به کار خود ادامه دهد.

حمید هیراد: خیلی ها تلاش می کنند

1626-41

بدنبال هیاهوی پلی بک هیراد در کنسرت قبلی اش، در یک محیط آموزشی فهمیدند که او لب می زند و هیراد تصمیم گرفت قدرت خود را ثابت کند.
کنسرت حمید هیراد سه‌شنبه شب نهم مرداد در دو سئانس در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی برگزار شد. این کنسرت پس از حاشیه‌هایی که در هفته‌های اخیر برای حمید هیراد ایجاد شد، توجه بسیاری از علاقه‌مندان به هنر را به خود جلب کرد.
برخی از خبرنگاران، روزنامه‌نگاران و منتقدان حوزه موسیقی از مهمانان ویژه‌ این کنسرت بودند. در واقع نمایندگان رسانه‌های به دیدن این کنسرت آمدند تا درباره اجرای زنده او قضاوت کنند. در هر دو سئانس، سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی صندلی خالی نداشت. اجرا از همان ابتدا با انرژی آغاز شد و هیراد سعی داشت تمام قطعه‌ها را به بهترین شکل بخواند. خواندنِ هیراد و انرژی او تلاشی برای پایان دادن به تمام حاشیه‌های هفته‌های اخیر بود.
هیراد در بخشی از کنسرتش خطاب به حاضران گفت: خیلی‌ها تلاش می‌کنند که من دیگر اینجا نباشم. کمی مهربان باشیم و عشق بورزیم. بدی‌ها را کنار بگذاریم. کسی از فردا و یک ساعت بعد خود خبر ندارد. تا زمانی که زنده‌ایم خوبی کنیم. اهل دورویی و خودنمایی نیستم. در این دو سال مرا شناخته‌اید. این صدا و تن برای من نیست، برای آفریدگار است که خودش می‌داند چگونه راهنمایی کند. به افتخار خدای ما. هیراد که در تلاش بود شبی پرانرژی را برای دوستدارانش به نمایش بگذارد، در بخش‌های مختلف برنامه با تعظیم در برابر حضار با کنایه به اتفاقات روزهای گذشته و با لبخند می‌گفت: صدای من رو می‌شنوید؟!

همایون شجریان کنسرت رایگان برگزار میکند

1626-44

همایون شجریان بدنبال لغو کنسرت نمایش «سی» که درواقع بدلیل کنار کشیدن اسپانسر اصلی کنسرت کمپانی سامسونگ بخاطر تحریم ها بود اعلام داشت آماده برگزاری کنسرت رایگان برای مردم هستم.
همایون در اینستاگرام خود نوشت: عزیزان در این ایام که چون سیاوش در گذر از آتش هستیم، نمی دانم چه کنیم تا حالمان به شود. چنانچه مشکل مجوز نباشد، سراپا در خدمتم تا بدون هیچ نفع و سودی کنسرت خیابانی گسترده ای برای مردم اجرا کنم شاید دلمان درکنار یکدیگر آرام بگیرد.

فیلمهای  ایرانی در جشنواره های جهانی

1626-42

موزیک ویدیوی «آشوب» در راه جشنواره سانفرانسیسکو
موزیک ویدیوی «آشوب» ساخته علیرضا ربیع مقدم کارگردان فیلم های کوتاه «آدم برفی» و «دخمه» به بخش رقابتی یازدهمین دوره جشنواره فیلم های ایرانی سانفرانسیسکو راه یافت.
در این اثر کوروش تهامی، یکتا ناصر، لیلا اوتادی، داریوش فرهنگ، همایون ارشادی، فرهاد آئیش، محمدرضا هدایتی، رامین ناصر نصیر و نیما فلاح به عنوان بازیگر و صدا سورنا منتصر، آهنگسازی داریا منتصر و تنظیم محمدرضا محمدی حضور دارند. «آشوب» با بودجه ۴۷ میلیون تومان از مراحل تولید موسیقی تا پس تولید موزیک ویدیو ساخته شده و همه مراحل آن از ساخت تا پخش بین المللی به صورت مستقل بوده است.
جشنواره فیلم های ایرانی سانفرانسیسکو در بخش های مختلف فیلم داستانی، انیمیشن، مستند، فیلم تجربی و موزیک ویدیو از تاریخ ۲۲ و ۲۳ سپتامبر ۲۰۱۸ مصادف با ۳۱ شهریور و ۱ مهرماه ۱۳۹۷ در شهر سانفرانسیسکوی آمریکا برگزار می شود.

مرز در بخش رقابتی فیلم لس آنجلس
فهرست فیلم‌های حاضر در جشنواره فیلم لس‌آنجلس اعلام شد و فیلم «مرز» به کارگردانی علی عباسی در بخش رقابتی جهانی با فیلم‌هایی از کشورهای برزیل، لبنان، فرانسه، لهستان و کره جنوبی به رقابت خواهد پرداخت.
«مرز» که به عنوان نماینده سوئد در این رویداد سینمایی حضور دارد، اولین نمایش جهانی خود را در بخش “نوعی‌نگاه” هفتادویکمین جشنواره فیلم کن تجربه کرد و درنهایت موفق به کسب جایزه بهترین فیلم از این بخش از جشنواره کن شد.
جشنواره بین‌المللی فیلم لس ‌آنجلس از تاریخ ۲۰ تا ۲۸ سپتامیر ۲۹ شهریور تا ۶ مهرماه در آمریکا برگزار می‌شود.

درساژ به ملبورن میرود
«درساژ» اولین ساخته بلند سینمایی پویا بادکوبه به تهیه ‌کنندگی روح الله برادری و سمیرا برادری در جشنواره بین‌المللی «ملبورن» به نمایش درمی‌آید.
این فیلم در ادامه حضورهای موفق جهانی، در بخش فیلمهای خاورمیانه و آفریقا در جشنواره بین المللی ملبورن به نمایش درمیآید. این رویداد جهانی از ۲ تا ۱۹ آگوست در استرالیا برگزار می شود. این فیلم تا کنون در جشنواره جهانی فجر،برلین ۲۰۱۸، گرانادا، سیدنی استرالیا و شانگهای به نمایش درآمده است.

آقای گوزن در جشنواره ملبورن
انیمیشن «آقای گوزن» به کارگردانی مجتبی موسوی در جشنواره بین‌المللی «ملبورن» به نمایش درمی‌آید.
جشنواره بین‌المللی «ملبورن» قدیمی‌ترین جشنواره استرالیایی است که از لحاظ قدمت همپای جشنواره‌های معتبری همچون برلیناله و کن است.
انیمیشن «آقای گوزن» در جشنواره جهانی فجر، جشنواره «زاگرب» کرواسی، جشنواره «انیماموندی» برزیل، جشنواره «انسی» فرانسه، جشنواره «انیماتریکز» فنلاند و بازار فیلم برلین حضور داشته و لوح تقدیر بخش مسابقه بین‌الملل جشنواره جهانی فجر، جایزه ویژه جشنواره انیمیشن «زاگرب» کرواسی را دریافت کرده است.

فیلم لوتوس در ایتالیا
فیلم مستند لوتوس ساخته محمدرضا وطن دوست در اولین حضور بین المللی خود، در بخش رسمی فستیوال سروینو ایتالیا به نمایش می آید جشنواره ای که تا 12 آگوست ادامه دارد.

فیلم اهریمن در روتردام
فیلم اهریمن نوشته و کارگردانی شده توسط مانی نیکپور به زودی در فستیوال فیلم روتردام شرکت می کند. این فستیوال تا اول اکتبر فیلم های برگزیده را در لیست قرار میدهد.

نگاه برنده فستیوال مکزیک
فیلم کوتاه «نگاه» ساخته فرنوش صمدی برنده دیپلم افتخار بهترین فیلم کوتاه جشنواره Guanajuato شد و در ضمن فیلم Oblivion Verses به کارگردانی علیرضا خاتمی برنده بهترین فیلم بلند شد.

برگ جان جایزه هفته چین را برد
فیلم سینمایی «برگ جان» Leaf of Life به کارگردانی و تهیه‌ کنندگی ابراهیم مختاری، با حضور این فیلمساز پیشکسوت سینمای ایران و با پخش کنندگی بنیاد سینمایی فارابی؛ در جدیدترین حضور بین‌المللی خود به نمایندگی از سینمای ایران، روز دوشنبه 8 مرداد ماه جاری (30 جولای 2018) در هفته هنرهای تلویزیونی و فیلم‌های ترغیب کننده گردشگری آسیا 2018 Asia Tourism-Induced Film & TV Arts Week در شهر ساحلی «تای ژو» Taizhou در استان ژجیانگ شرقی در کشور چین به نمایش درآمد و از طرف انجمن هنرمندان تلویزیون کشور چین CTAA، جایزه بهترین فیلم این رویداد سینمایی به ابراهیم مختاری کارگردان آن اهدا شد.