1620-37

فریبا خاتمی را از استرس دور کردند

1620-52

فریبا خاتمی ستاره قدیمی سینما، که بدلیل بیماری و کهولت سن، در یک مرکز مراقبت های ویژه زندگی می کرد، بدلیل اطلاع دوستداران قدیمی و کنجکاوی نسل جوان، مرتب عده ای به سراغش می رفتند و آرامش او را برهم می زدند، حتی سبب اعتراض دیگر ساکنین این مرکز می شدند. خانواده و دوستان قدیمی فریبا، از جمله پوری بنایی و فرانک میرقهاری، او را از آن مرکز دور کردند تا در دسترس نباشد و در آرامش زندگی کند.
ستاره های قدیمی اخیرا از پیشکوستان خود مراقبت ویژه می کنند و درجلسات خصوصی با حضور دوستان و دست اندرکاران، به آنها انرژی میدهند از جمله فریبا خاتمی از این محبت ها سود می برد.

نمایش فیلم مستند سفر سهراب
در 74 سالگی سهراب شهید ثالث

1620-39

درست همزمان با سالروز تولد 74 سالگی کارگردان نامدار ایرانی زنده یاد سهراب شهید ثالث، یک مستند سینمایی بنام «سفرسهراب» روی پرده می آید.
این فیلم مستند سینمایی در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تهیه شده و در گروه سینمایی «هنر تجربه» اکران میشود و بهمین مناسبت قرار است برای نخستین بار چهار اثر آلمانی زبان و شاخص این فیلمساز به همراه فیلم «یک اتفاق ساده» بعنوان یک اثر ماندگار در هفته فیلم در تهران و دیگر شهرها روی پرده برود.
فیلم های آلمانی سهراب با زیرنویس فارسی به نمایش در می آید.
سهراب شهید ثالث بعد از سالها زندگی در آلمان به لس آنجلس کوچ کرد و در همین شهر نیز با زندگی وداع گفت درحالیکه زندگی تنها و منزوی داشت.

ایرج خواننده قدیمی کنسرت هایش را آغاز کرد

1620-40

ایرج خواننده قدیمی، بنا به درخواست دوستداران صدای خود، کنسرت های خود را با اجرایی در اول تیرماه در رفسنجان آغاز می کند. در این کنسرت ها، برخلاف انتظار، بجای پسرش احسان، امیراحسان فدایی با ایرج همراه است. ایرج اخیرا آلبوم کاملی تهیه و ارائه داده و درکنسرت های جدید خود ضمن اجرای این آهنگها، بنا به درخواست مردم، آهنگهای قدیمی خود را از جمله آثاری که در فیلم ها توسط فردین اجرای سینمایی می شد را می خواند.
نیما نور محمدی رهبری ارکستر ایرج را بعهده دارد و در یکی دو کنسرت اخیر، ایرج ثابت کرد که همچنان از صدای پرقدرت و دلنشینی برخوردار است.

هنوز خانواده عباس کیارستمی از پیگیری دست نکشیده اند

1620-41

خانواده عباس کیارستمی کارگردان نامدار سینما، همچنان در پی کشف علل وعوامل مرگ ناگهانی او در پاریس هستند و ریشه های این رویداد را در ایران و سیستم پزشکی آن می دانند.
مقامات نظام پزشکی در ایران اعلام کردند در مورد علل وعاملین این رویداد 3 مورد کیفرخواست صادر شده بود ولی خانواده خصوصا فرزندان او به این رای اعتراض داشتند، که پرونده به هیئت عالی انتظامی ارجاع شد و قرار است رای نهایی تا دو هفته آینده رسما اعلام شود.

پیامی برای سالگرد تولد 94 سالگی عزت الله انتظامی

1620-47

مدیر تماشاخانه «سنگلج» به مناسبت تولد عزت الله انتظامی،پیام تبریکی منتشر کرد.
به گزارش ایسنا، پریسا مقتدی طی پیام کوتاهی سالروز تولد 94 سالگی عزت الله انتظامی ‌الله انتظامی، هنرمند پیشکسوت تئاتر و سینما را تبریک گفت و نوشت:
استاد عزت الله انتظامی، نود و چهارمین زادروزتان را به جامعه‌ی فرهنگ و هنر، به ویژه هنرمندان نمایش ایرانی تبریک می‌گویم و از صمیم جان، برای‌تان آرزوی سلامتی و سربلندی می‌کنم. ” همیشه سبز باشید و مانا عزت تئاتر و سینمای ایران”.
عزت‌الله انتظامی سال گذشته در سالروز 93 سالگی‌اش به ایسنا گفته بود: از همه کسانی که پیگیر حالم هستند، تشکر می‌ کنم و امیدوارم بتوانم جبران کنم.
آقای بازیگر سینمای ایران که متولد 31 خرداد است، امسال جشن تولد 94 سالگی‌اش را می‌ گیرد.
بازیگری که گزیده و با وسواس نقش انتخاب کرده و مقابل دوربین رفته است؛ به قول پرویز پرستویی «آقای انتظامی نمونه ندارند و اینکه به ایشان نمونه بی‌بدیل بازیگری می‌گویند واقعا حق است».
پرستویی که همیشه از انتظامی به عنوان مرجع تقلید بازیگری‌اش نام برده، در جشن تولد 90 سالگی آقای بازیگر که توسط ایسنا تدارک دیده شده بود، تاکید داشت: همیشه از ایشان درس زندگی گرفته‌ام. همه کارهای آقای انتظامی را دوست دارم و معتقدم قدرت عجیب و غریبی در بازیگری دارند که خدایی است و یک استثنا محسوب می‌شوند. مانند شجریان در موسیقی، انتظامی را هم نمی‌توان در بازیگری با کسی مقایسه کرد.
حمید فرخ‌نژاد هم در جشن تولد 89 سالگی عزت الله انتظامی گفته بود: بی‌خود نگفته‌اند «عزت‌ سینمای ایران»؛ کسی که می‌شود پشتش ایستاد و به این حرفه افتخار کرد و بگوییم ما آدمی هستیم همکار آقای انتظامی و این برای من شاگرد انتظامی افتخار است که در انتها برسم به جایی که ایشان است. امیدوارم زمانه با آدم کاری نکند که وارد کارهایی شویم که بخواهیم آن را توجیه کنیم. ایرانی‌ها قدیم می‌خواستند دعا کنند می‌گفتند ان‌شاءالله عاقبت به خیر شوی. آرزو می‌کنم عاقبت به خیر شوم و در این سن مانند ایشان چنین وجاهتی نزد مردم داشته باشم. این آرزوی هر هنرمندی است که در عاقبتش مردم دوستش داشته باشند و از یادها نرود و روزبه‌روز به عزت‌ و عزیزی‌اش اضافه شود.
عزت الله انتظامی که تا چندی دیگر فیلم «زادبوم» او پس از 9 سال به روی پرده رفت، سالهاست فعالیت بازیگری ندارد و این روزها به دلیل کهولت سن در منزل استراحت میکند.
آقای بازیگر گفته بود: این کار(بازیگری) یک آدم بودن می‌خواهد که کم داریم. آدم باید عاشق کارش باشد. اینکه آدم کارش را درست انجام دهد یک هدیه الهی است. خداوند ویژگی‌هایی را به بنده‌اش می‌دهد تا آدم چیز بهتری را بسازد. افرادی هستند که در کارشان ناموفق هستند که به نظر من عاشق کارشان نیستند و کارشان درنمی‌آید. من خیلی از کاشکی نمی‌کردیم، می‌ترسم و یکی از زرنگی‌هایم این است تا حالا چنین چیزی برایم پیش نیامده است. پول برایم مهم نیست. کار را باید بخوانم و اگر دوست نداشته باشم امکان ندارد قبول کنم.
عزت‌الله انتظامی متولد 30 خرداد 1303 در تهران فارغ‌التحصیل دانشکده‌ هنرهای زیبای تهران در سال 1351 است که برای ادامه‌ تحصیل به مدرسه‌ شبانه‌ تئاتر و سینما در هانوفر رفت و در سال 1337 به ایران بازگشت.
از فیلم‌های سینمایی این بازیگر می‌توان به «آقای هالو»، «پستچی»، «گاو»، «ستارخان»، «صادق کرده»، «حاجی واشنگتن»، «گراند سینما»، «هامون»، «ناصرالدین شاه آکتور سینما»، «روز واقعه»، «خانه‌ای روی آب»، «دیوانه‌ از قفس پرید»، «گاو خونی»، «مینای شهر خاموش»، «آتش سبز»، «راه آبی ابریشم» و «چهل‌سالگی» اشاره کرد.

بازیگران و کارگردانان ایرانی،
داوران جشنواره های جهانی

1620-48

در طی دو سال گذشته چند تن از کارگردانان و بازیگران ایرانی بعنوان داور فستیوال های جهانی برگزیده شده اند. از جمله: فرهادی (اخیرا برای ریاست داوران فستیوال ارمنستان) جعفری جوزانی برای فستیوال چین، پوران درخشنده، لیلا حاتمی برای فستیوال نیس – کن، جواد دارابی بعنوان داور جشنواره آن لاین کانادا برگزیده شدند و همچنان دعوت از آنها برای حضور در هیئت داوران جشنواره ها ادامه دارد.

جواد یساری بعد از 40 سال در فیلمی می خواند

1620-49

جواد یساری بعد از 40 سال، در نقش خود در فیلمی آواز می خواند.
درحالیکه از آغاز انقلاب خوانندگی چهره های قدیمی و کوچه و بازاری در فیلم ها و سریال ها ممنوع بود و ترانه هایشان از رادیو و تلویزیون ها پخش نمی شد، عاقبت جواد یساری خواننده قدیمی موزیک مردمی، با فیلم «دشمن زن» اجازه خوانندگی گرفت.
جواد یساری با حضور در سکانسی از فیلم «دشمن زن» در نقش خودش یک آوازه خوان مردمی، به یک رستوران سنتی میرود و با ارکستر خود ترانه های خاطره انگیز قدیمی را اجرا می کند درحالیکه دوبازیگر اصلی فیلم بنام درخشانی و بهرنگ علوی بعنوان مشتریان معمولی به رستوران می آیند و به آواز او گوش می دهند.
دشمن زن را کریم امینی کارگردانی می کند. فیلم کمدی موزیکال رمانتیک است و به اندیشه آدم هایی که ضد زن هستند می پردازند.

حضور فیلمسازان، فیلم ها
و بازیگران ایرانی در فستیوال جهانی

فیلم های ایرانی در فستیوال کارلووی واری

1620-42

فیلم امیر در بخش مسابقه فستیوال کارلو وی واری چکسلواکی برگزیده شد درحالیکه فیلم های «سه رخ» ساخته جعفر پناهی»، «مرز» ساخته علی عباسی و «همه می دانند» ساخته اصغر فرهادی در بخش های دیگر جشنواره شرکت دارند.
فیلم «امیر» ساخته «نیما اقلیما» با حضور کارگردان و بازیگران در جشنواره به نمایش در می آید جوایز اصلی 25 هزار دلار نقد با گوی طلایی و 15 هزار دلار با جایزه ی هیئت داوران است. قبلا فیلم های ناصرالدین شاه آکتور سینما ساخته مخملباف و «20» ساخت عبدالرضا کاهانی جوایزی از این فستیوال دریافت کرده اند.

تقدیر از عکاسان ایرانی

1620-43

در جشنواره عکس پلودیف بلغارستان، از عکاسان ایرانی تقدیر شد. عکس زندگی سیاه از علی سامعی برنده دیپلم افتخار. عکس «تعادل» از احمد خطیری برنده روبان PSA، عکس «نگاه اعتراضی» از داود اکبرزاده برنده مدال برنز فیاپ و عکس شکاف نور از سونا مویدزاده برنده جایزه رمان فیاپ شدند.
در این رویداد، پلاک پایدارترین کلوب بخاطر 5 سال حضور موفق در جشنواره، به کلوپ فوکوس (فیاپ ایران) اهدا شد.

فیلم فروزان برنده 3 جایزه

1620-44

فیلم کوتاه «فروزان» به کارگردانی میرعباس خسروی نژاد، مجسمه بهترین فیلم کوتاه داستانی جشنواره Astoria نیویورک را صاحب شد.
این فیلم قبلا جایزه بهترین «طراحی صدا» جشنواره ملبورن استرالیا و دیپلم افتخار بهترین فیلم جشنواره مستقل لس آنجلس را برده بود.

3 فیلم در فستیوال کشمیر

1620-45

فیلم های کوتاه: «باران آهسته می بارد» به کارگردانی سید نجاتی «چتر خاکستری» به کارگردانی محمد پوستین دوز و فروزان ساخته خسروی نژاد در جشنواره بین المللی کشمیر حضور دارند و همه ساله فیلمسازان ایرانی در این جشنواره می درخشند.

پری دریایی جایزه فستیوال چین را برد

1620-46

فیلم سینمایی «پری دریایی» جایزه ویژه هیئت داوران فستیوال SCO چین را به دست آورد.
«پری دریایی» به کارگردانی امیرمسعود آقابانیان در بخش رقابتی و فیلم ایران برگر به کارگردانی مسعود جوزانی «شیاد» ساخته نرگس آبیار، «ندارها» به کارگردانی محمدرضا عرب در این جشنواره روی پرده رفتند.